Šport > Košarka
368 ogledov

Fantastični Brunson pogasil vročico, tudi aktualni prvaki še dihajo

Jalen Brunson Profimedia
Prvaki Golden State Warriors ostajajo živi v končnici NBA, tudi Knicks izborili vsaj še eno tekmo.

Prvaki severnoameriške košarkarske lige NBA Golden State Warriors so podaljšali svoje nastope v končnici. Potem ko so Los Angeles Lakers v boju na štiri zmage povedli s 3:1, so bojevniki dobili peto tekmo v San Franciscu s 121:106 in znižali zaostanek na 2:3. Zdaj se dvoboj seli v Los Angeles. Enako kot prvakom je na vzhodu uspelo tudi New York Knicks.

Peta tekma je bila za prvake biti ali ne biti, saj bi si lahko jezerniki, šele sedmi nosilci končnice, že v dvorani Chase Center v gosteh priigrali finale zahodne konference. A bojevniki presenečenja niso dopustili in so z zmago pred domačimi navijači izsilili šesto tekmo. Ta bo v soboto zvečer v Los Angelesu.

Pri bojevnikih je bil tokrat ključni igralec Draymond Green, ki je na začetku popeljal domače v prednost z nekaj trojkami, na koncu pa je zbral 20 točk. Prvi strelec je bil sicer Stephen Curry s 27 točkami, dober večer je imel tudi Andrew Wiggins s 25 točkami.

LeBron James in Stephen Curry | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vsi v moštvu so odigrali svojo vlogo. Draymond nas je popeljal v varno cono, všeč pa nam je tudi bolj agresiven Andrew," je dejal Curry in dodal: "Nikakor nismo želeli na takšen način končati prvenstva NBA. Želeli smo le zmagati in si priigrati še eno priložnost."

Še bolj kot poraz bi jezernike lahko bolelo, da Anthony Davis v zadnji četrtini ni mogel več igrati, očitno zaradi težav po nenamernem udarcu s komolcem v glavo, ki ga je prejel od Kevona Looneyja. Trener gostov Darvin Ham je po tekmi sicer povedal, da so Davisa pregledali zdravniki in kot kaže, je z njim vse v redu.

Pri gostih je največ točk dosegel LeBron James, ki je zbral 25 točk. Davis, ki je moral predčasno s parketa v zadnji četrtini, jih je zbral 23. Za zdaj še ni znano, ali bo na šesti tekmi lahko igral.

Na vzhodu pa tudi košarkarjem Miami Heat ni uspel veliki met, da bi se po prednosti 3:1 v zmagah že v dvorani Madison Square Garden veselili napredovanja v konferenčni finale. Domači New York Knicks so si v tretji četrtini priigrali že 19 točk prednosti, na koncu so zmagali s 112:103 in zaostanek v zmagah znižali na 2:3. Šesta tekma med obema ekipama bo v soboto zvečer na Floridi.

Nekdanji Maverick Jalen Brunson je dosegel 38 točk za kratkohlačnike. "Morate jim priznati, s to ekipo je res težko igrati," je Brunson povedal za televizijo TNT, potem ko je igral vseh 48 minut in točkovnemu zbiru dodal še devet skokov in sedem podaj: "Ampak mi smo se prišli samo borit. Nismo se predali po zaostanku desetih točk v uvodni četrtini, to nas je očitno le še podžgalo, da smo se borili naprej." RJ Barrett je k zmagi dodal 26 točk, Julius Randle pa 24.

"Zaščititi dom," pa je dejal Bam Adebayo, ki je za vročico zbral 18 točk, o glavni nalogi Miamija na šesti tekmi: "Na tej točki končnice je to največja stvar za nas." Prvi strelec gostov je bil sicer Jimmy Butler z 19 točkami, ob Adebayu pa se je s 17 izkazal še igralec s klopi Duncan Robinson.

Ponoči so sicer v ligi NBA tudi razglasili najboljšo začetno peterko lige, za katero se je potegoval tudi naš Luka Dončić.

 

* Izida, končnica, 2. krog:
- polfinale vzhodne konference:
New York Knicks - Miami Heat                 112:103
- Miami vodi s 3:2 v zmagah;

- polfinale zahodne konference:
Golden State Warriors - Los Angeles Lakers   121:106
- LA Lakers vodi s 3:2 v zmagah.

Opomba: Ekipe v vsakem krogu končnice igrajo na štiri zmage.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice