Šport > Košarka
3953 ogledov

Francozi jasno povedali kaj si mislijo o Dončiću

Luka Dončić Ljubljanski grad PrtSc
Ves teden so uporabniki interneta in bralci francoskega športnega časnika L'Équipe glasovali za pet najboljših igralcev aktualne sezone lige NBA 2019–2020. Znana je razsodba, oziroma "zastrašujočih pet."

Glede na glasove, ki so jih prispevali bralci najbolj uglednega francoskega športnega medija pet izbrancev odstopa od konkurence. 

luka dončić Soigralec Šport Španski zvezdnik: Pri Dončiću smo to vsi vedeli, a ...

Med organizatorji igre je v očeh francoskih ljubiteljev košarke izstopal Luka Dončić (Dallas Mavericks), ki je prejel kar 77 % vseh možnih glasov. Za seboj je pustil zvezdnike, kot so Damian Lillard (Portland Trail Blazers, 2. mesto z 10 %), Russell Westbrook (Houston Rockets), Chris Paul (Oklahoma City Thunder) in drugi organizatorji igre niso mogli konkurirati Dončiću.

Rudy Gobert Luka Dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Luka Dončić Neprijetno Šport Dončić doživel šok v ljubljanskem trgovskem centru

Med branilci je James Harden (Houston Rockets) zbral več kot dve tretjini glasov (69 %) in na svojem igralskem mestu daleč za seboj pustil Jimmyja Butlerja (Miami Heat), ki je zbral 12 % glasov. Vsi ostali so bili statisti.

donald trump Izjeme Šport Kljub prepovedim se bo Dončić lahko vrnil v ZDA

Na krilnem položaju je LeBron James (Los Angeles Lakers) gladko premagal Kawhija Leonarda (Los Angeles Clippers), saj je zbral 80 % glasov. V prvi peterki je gladko pristal tudi Grk Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), ki je na svojem položaju visokega krila prejel kar 92 % glasov, nekaj drobtinic pa je ostalo še za Jaysona Tatuma (Boston Celtics).

Luka Dončić Prve peterka Šport Dončić razbil konkurenco za položaj organizatorja igre

Na centrskem položaju si je mesto v najboljši peterki L'Équipe prislužil Anthony Davis (Los Angeles Lakers), ki je zbral nekaj več kot polovico glasov (56 %). Premagal je Francoza Rudyja Goberta (Utah Jazz, 21 %) in Srba Nikolo Jokića (Denver Nuggets, 15 %).

 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 13:54 26.maj 2020.

    Dončić je v USA košarko prinesel YU miselnost in dojemanje košarke , kjer se igra na navdih, ne pa s stalno istimi klišejskimi napadi. Zato je tudi igra Dalasa gledljiva in interesantna , pa četudi Dalas zgubi kar dobro vidi ...prikaži veči tudi lastnik kluba in mu pušča svobodo. Višek uspeha vsakega kluba je, da četudi izgubiš tekmo , gledalci odhajajo navdušeni nad akcijami , ki jih do tedaj niso videli. Jaz sem NBA gledal prve 2 sezone in nehal , ko sem ugotovil , da stalno ponavlljajo iste akcije