Šport > Košarka
133 ogledov

Grenak poraz zmajev na domačem parketu

Mikael Hopkins Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Cedevite Olimpije so v zaostali tekmi 24. kroga lige Aba doma izgubili s Crveno zvezdo z 72:89 (23:20, 32:44, 56:63).

Košarkarji Cedevite Olimpije so morali še drugič v tednu dni priznati premoč Crveni zvezdi. Potem ko so bili v Beogradu povsem blizu zmage, z rok so jo tudi ob vprašljivih sodniških odločitvah izpustili v zadnjih trenutkih dvoboja, so bili tokrat od uspeha precej bolj oddaljeni.

Beograjčani so že prvi polčas dobili za 12 točk, nato pa tekmece držali na varni razdalji in prišli do zmage, s katero so se zavihteli na sam vrh prvenstvene razpredelnice. Za Olimpijo poraz v boju za polfinale še ni usoden, v boju z Igokeo in Mornarjem bosta odločali zadnji tekmi, Ljubljančani bodo najprej gostovali pri Ciboni, nato pa gostili Mego.

Ljubljančani so sicer tekmo dobro začeli, bili v prvi četrtini ves čas v vodstvu, največ s šestimi točkami razlike (15:9). Toda v drugi četrtini so se gostje razigrali, po 30:32 so z delnim izidom 0:7 prišli do devetih točk prednosti, do odhoda v slačilnice pa prednost še povečali.

Kendrick Perry | Avtor: Cedevita Olimpija/Tine Ružič Cedevita Olimpija/Tine Ružič

Tudi drugi polčas se za Olimpijo ni začel slabo, tekmeca so začeli loviti, se približali na štiri točke, a so Beograjčani znali odgovoriti. V zadnji četrtini so tekmece povsem nadigrali in prišli do zanesljive zmage.

Pri Olimpiji je bil edini razpoložen Kendrick Perry, dosegel je 29 točk, zadel šest od devetih metov za tri točke, njegov indeks je znašal 28. Na drugi strani je imela Crvena zvezda dva podobno razpoložena igralca, Ognjen Dobrić je dosegel 26, tudi on je zadel šest metov za tri točke, Jordan Loyd pa 21 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.