Šport > Košarka
7022 ogledov

"Imam starejšega brata, Dino Murić je zaslužen za to predstavo"

Eurobasket 2022 Saša Despot
"Ne vem, kje center Murić dobi energijo za takšen boj pod košem."

Na tekmi s Francijo so svoje delo opravili vsi slovenski košarkarji, ki so stopili na parket. Ob izjemno pomembni zmagi z 88:82, ki je Sloveniji prinesla prvo mesto v 'skupini smrti' in s tem na papirju nekoliko lažje tekmece na začetku izločilnih bojev v Berlinu, je Luka Dončić dosegel 47 točk, kapetan Goran Dragić pa je izpustil le 21 sekund dvoboja.

A velik junak uspešne predstave je bil tudi Edo Murić, ki je ob odsotnosti poškodovanega Mika Tobeyja vodil izjemen boj s precej višjimi tekmeci, med njimi tudi zvezdnikom lige NBA Rudyjem Gobertom. Murić je zadel tudi dve pomembni trojki, tekmo pa končal z devetimi doseženimi točkami.

"Dvoboj z Gobertom? Res je bilo težko. Sploh tisto prerivanje. Ko ostaneš sam, pa moraš zadeti. Roke so težke. Bila je zelo čustvena tekma. Na koncu smo si še zelo otežili položaj, pred tem smo imeli že deset točk prednosti. Šola za naprej, danes nas na srečo to ni stalo zmage. Mislim, da smo prikazali najboljšo igro tukaj v Kölnu in smo zasluženo prvi."

Eurobasket 2022 Kapetan Šport Takšen dogovor imata Goran Dragić in selektor Sekulić Mišo Brečko Pogovor Šport Bivši kapetan Kölna stiska pesti za Slovence, na finalu je bil že 2017 Eurobasket 2022 Poškodbe Šport Doktor podal stanje Dončića in Tobeyja, prvega so šivali na živo

"Čustveno smo izpraznjeni, a imamo zdaj dva dni prosto. To je bila zelo pomembna tekma. Gremo na zaslužen počitek," je po dvoboju z galskimi petelini v prvi izjavi povedal Murić in nato še dodal: "Ta dvoboj je bil kot finale. Vedeli smo, da bo težko brez Tobeyja. A smo znova pokazali, da je s pravo željo, trdo igro in s tem, da se ne ustrašiš, vse mogoče."

Edo Murić | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kaj bi sam dejal o Muriću na poziciji centra? "Ne vem, od kod mu energija za takšen boj (smeh). Ko vidim pred sabo soigralce, kako se borijo, me preprosto ponesejo in nimaš kaj. Vemo, kdo je Gobert, kaj pomeni v svetu košarke. Najboljši obrambni igralec lige NBA nekaj let zapored. Dolg je kot ponedeljek."

"Imam starejšega brata in vsak dan sem se moral tepsti z njim. Mi Murići smo vročekrvni, te borbe z njim so mi pomagale v življenju. Hvala Bogu zanj. Ti boji čez cel 'life' so me naredili močnejšega. Oba imava velik ego, smo borci in ne bomo odnehali dokler imamo še nekaj moči. Dino ima kar velike zasluge za danes." 

Luka Dončić "Dovolj je, suhec" Šport Dončić nasul 47 točk, tole pa je najbolj odštekan koš na tekmi Saj to ni res! Šport Francoski selektor sanja o sodniški krivici, sam pa je storil tole Našli krivca Šport Francozi besni po tekmi s Slovenijo: "Da smo temu priča? To ni mogoče"

Kako pa bi ocenil Dončićevo predstavo? "Luka je razred zase. On je z drugega planeta. Včasih, ko ga gledam bi najraje nehal igrati. Vse je videti tako lahko. Ko pa sam poizkusiš, pa vidiš, da je nemogoče. Ne vem, od kod mu ta inspiracija in iznajdljivost. Tega se ne da natrenirati. Poezija. Ne morem verjeti. Vsaka mu čast, da je dva večera zapored našel toliko moči in nas na hrbtu ponesel do zmage."

Edo Murić | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Slovenija je poleg Francije v dveh dneh ugnala še Nemčijo. "Enostavno smo fantje z velikim ponosom, ki radi igrajo za Slovenijo. Hvala vsem navijačem, ki so nas prišli podpirati. Dali so nam krila. Radi igramo za Slovenijo in naredili bomo vse, da se čim višje uvrstimo zanjo."

EuroBasket Šport Tako izgledajo prvi štirje pari osmine finala Luka Dončić Drama v Kölnu Šport Maščevanje je sladko, Slovenija je premagala Francijo Rudy Gobert Gobert Šport Prvi zvezdnik Francije: Slovenija nima več česa dokazovati Eurobasket 2022 EuroBasket 2022 Šport Pogovorili smo se med seboj in s strokovnim štabom, to je rezultat tega Eurobasket 2022 Poškodba Tobeyja Šport Neverjetno, kajne? To je velika frustracija Eurobasket 2022 Murić Šport Pred tekmo je zastavil vprašanje in dobil jasen odgovor Eurobasket 2022 Po tekmi Šport Nemci: Zgodil se je Dončić. Luka: Ne, ni res.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.