Šport > Košarka
5311 ogledov

Izgubil je pogodbo za več kot 80 milijonov, za toliko igra danes

kevin porter jr Epa
Potem ko je ostal brez levjega deleža svoje več kot 80 milijonov dolarjev vredne pogodbe, se je moral nekdanji NBA zvezdnik zadovoljiti z nekaj tisočaki.

Nekdanji NBA-jevec Kevin Porter Jr bo do konca sezone igral za grški PAOK, kjer naj bi v slabih dveh mesecih zaslužil približno 10 tisoč ameriških dolarjev. 

23-letni branilec je imel do nedavnega sklenjeno štiriletno pogodbo s Houston Rockets v vrednosti 82,5 milijona dolarjev, a je po seriji incidentov, ki so dosegli vrhunec s fizičnim napadom na nekdanje dekle, ostal tako brez denarja kot tudi članstva v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Porter Jr. je v ligo NBA vstopil kot igralec z ogromnim potencialom. Leta 2019 ga je v prvem krogu kot 30. po vrsti izbralo moštvo Milwaukee Bucks in ga nato v menjavi prepustilo Cleveland Cavaliers, kjer je ostal dve sezoni. 

Kevin Porter Jr. | Avtor: Profimedia Profimedia
Sledila je selitev k Houston Rockets, kjer se je uveljavil kot eden najprepoznavnejših obrazov lige in z raketami sklenil štiriletno pogodbo. Vse mu je šlo kot po maslu, nato pa so se stvari začele zapletati.

Košarkar, ki je znan po težavnem značaju in pestri preteklosti, policisti so ga namreč leta 2020 obravnavali zaradi domnevno nezakonitega posedovanja orožja in vožnje brez vozniškega izpita, je kmalu začel povzročati težave.

V sezoni 2021/2022 je bil suspendiran zaradi spora s takratnim trenerjem Stephenom Silasom, kmalu zatem pa mu je bila zaradi kršitev varnostnega in zdravstvenega protokola v času covida-19 izrečena še globa v višini 50.000 dolarjev. 

Svojo usodo je dokončno zapečatil leta 2023, ko je bil obtožen fizičnega napada, v katerem naj bi huje poškodoval nekdanje dekle Kysre Gondrezick

Rockets so mu po izbruhu afere prepovedali stike z ekipo in ga poslali k moštvu Oklahoma City Thunder, kjer so se mu nemudoma odpovedali. Košarkar je s tem izgubil na desetine milijonov dolarjev. Zakaj?

Čeprav je imel Porter Jr. sklenjeno donosno pogodbo, je imel zagotovljenih samo 16 milijonov, medtem ko je bil preostanek bajnega zneska pogojen z rezultati in lepim vedenjem, pri katerem pa se košarkar ni ravno izkazal.

Porter Jr. je pred tedni podpisal pogodbo z grškim PAOK-om, kjer naj bi za njegove usluge do konca letošnje sezone odšteli približno 10 tisoč zelencev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.