Šport > Košarka
11056 ogledov

Irving z Dončićevo pomočjo utišal soigralce: "Uganite, kdo se zdaj smeje?"

Kyrie Irving Dončić Profimedia
Kyrie Irving je po zmagi nad Utah Jazz (113:97) vrnil udarec svojim soigralcem. "Uganite, kdo se zdaj smeje," je dejal.

Dallas Mavericks so na tekmi z Utah Jazz, na kateri je z novo zvezdniško predstavo navdušil Luka Dončić, prišli do tretje zaporedne zmage v ligi NBA in ostajajo v dobrem položaju pred nadaljevanjem sezone.

Dallas se je z 41. zmago v rednem delu zavihtel na šesto mesto v razvrstitvi zahodne konference, ki teksaški zasedbi zagotavlja neposredno uvrstitev v končnico in boj za prvaka.

Dallas si razmerje zmag in porazov 41-29 deli z ekipo Phoenix Suns.

Kyrie Irving Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Za Dallas je Dončić dosegel 34 točk z devetimi skoki in osmimi podajami.

Košarkarji Mavericks so tekmo končali s 33 asistencami, kar je štiri manj od njihovega rekorda v sezoni, doseženega pri domači zmagi nad Jazz s 147:97 6. decembra.

Svoj delež k zmagi je prispeval tudi zvezdnik Kyrie Irving (16 točk), ki je bil v eni izmed napadalnih akcij deležen natančno odmerjene podaje slovenskega košarkarja, katero je z atraktivnim zabijanjem pretvoril v t.i "alley-oop". S tem je poslal močno sporočilo vsem tistim soigralcem, ki so dvomili v njegove sposobnosti 'letenja'.

"Vesel sem, da je podal, to je zaupanje, ki ga imamo v ekipi. Pred nekaj tedni so se mi nekateri soigralci smejali, ko sem jim rekel, naj mi podajo visoko žogo. Uganite, kdo se zdaj smeje?" je dejal 188 centimetrov visoki branilec. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Floki123 12:23 22.marec 2024.

    vsa čast obema. Samo mislite, da bi tudi Luka tako zabil, če bi bilo obratno?