Šport > Košarka
313 ogledov

Kapetanka: "Na tem evropskem prvenstvu smo imele katastrofalno sojenje!"

Nika Barič Epa
Slovenija se je poslovila od Evropskega prvenstva v košarki, saj je v kvalifikacijah za četrtfinale priznala premoč Belgiji (67:72).

Slovenske košarkarice lahko dvignjenih glav zapuščajo letošnje evropsko prvenstvo, saj so se prvič v zgodovini uspel uvrstiti med 12 najboljših ekip, obenem so premagale Turčijo, 6. reprezentantco s Fibine lestvice, ter na koncu do zadnjih sekund namučile Belgijo, eno izmed glavnih favoritinj za končno medaljo.

"Čestitam Belgiji, a se ne morem znebiti vtisa, da smo bili danes veliko boljša ekipa, ki bi si zaslužila zmagati. Dobro smo se pripravili in imeli kar nekaj priložnosti, da bi tekmo odločili v naš prid. Žal se nam ni izšlo in zdaj nimamo drugega, kot da dvignemo glave in gremo domov," je tekmo, ki smo jo izgubili šele v nesrečni zadnji minuti, opisal slovenski selektor Damir Grgić.

Damir Grgić | Avtor: Epa Epa

"Težko se je sprijazniti s tem, saj smo bili res zelo blizu preboja med osem najboljših oziroma v kvalifikacije za olimpijske igre. Mislim, da bo le čas pokazal, ali nam je zmanjkalo znanja ali izkušenj," je končnico tekme, kjer je Slovenija še 1:11 do konca imela prednost dveh točk ter napad, razložil slovenski selektor ter strnil vtise o meteorskem vzponu slovenske ženske košarke v zadnji letih: "V zadovoljstvo mi je bilo zadnja štiri leta delati s to ekipo. Naredili smo to, kar smo načrtovali, dvigniti slovensko žensko košarko stopničko višje. Dokazali smo, da se lahko enakovredno kosamo z vsemi ekipami v Evropi. Kako naprej, je zdaj še prezgodaj govoriti. Osebno naprej rabim čas, da se spočijem."

Zgodovinskega dosežka, saj se je slovenska ženska košarkarska reprezentanca prvič v zgodovini uvrstila med 12 najboljših v Evropi, se zaveda tudi naša kapetanka Nika Barič, a grenak priokus ob takšnem porazu vseeno ostaja:

Nika Barič | Avtor: Epa Epa

"Moje mnenje je, da smo tekmo izgubile v prvem polčasu. Bile smo 20 točk boljše od Belgije, zaradi neumnih napak v obrambi ter padcu zbranosti pa so Belgijke odšle na odmor z dvema točkama prednosti. V zaključku tekme so odločale malenkosti, morda naša neizkušenost oziroma mladost, tako da je po vodi splavala lepa priložnost za velik dosežek."

Slovenska kapetanka, ki se je proti Belgijkam izkazala s 15 točkami, je za konec še dodala, kaj jo je na za Slovenijo zgodovinskem evropskem prvenstvu najbolj motilo: "Poudariti moram, čeprav to ni moja navada, da smo imeli katastrofalno sojenje na tem prvenstvu!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.