Šport > Košarka
16 ogledov

Kobe vrača Jordanu: "Tudi on kradel drugim"

los angeles lakers kobe bryant Reuters
Legendarni Michael Jordan je pred časom priznal, da bi ga v igri ena na ena lahko premagal Kobe Bryant, a še on le zato, ker mu je ukradel vse poteze. Bryant meni, da je nekoč "plonkal" tudi MJ.

Zvezdnik Los Angeles Lakers in eden številnih, ki so jih mediji v zadnjih letih označili za naslednika mitskega člana Chicago Bulls, je na besede Michaela Jordana takoj odgovoril s tvitom, da gre za domino efekt – vsaka generacija si sposodi nekaj od prejšnje in tako dalje.

Zdaj je šel Kobe Bryant še dlje in pred začetkom nove sezone v ligi NBA dejal, da je tudi Jordan kradel od svojih predhodnikov.

Morda je kradel najbolje

"Veste, da podrobno poznam to igro, poznam zgodovino košarke in vem, od kod prihajajo Michaelovi gibi," je v radijskem intervjuju iz Los Angelesa sporočil Bryant. "Prihajajo od Davida Thompsona, Dr. J-ja (Juliusa Ervinga), predvsem pa od Jerryja Westa. Michael ni izumil 'kolesa' (akcija v igri ena na ena, op. a.). Kradel je poteze veliko izjemnim igralcem, zgodilo pa se je, da sem jaz pobral nekaj reči od njega, morda sem kradel bolje kot kdorkoli drug. Moraš se učiti od velikanov, ki so igrali pred teboj, tako mora biti …"

Bryant se je nič kaj skromno še pohvalil, da so njegove gibe kopirali/ukradli tudi številni trenutni zvezdniki NBA, med njimi aktualni prvak LeBron James in zvezdi Oklahome Russell Westbrook ter Kevin Durant.

"Večina teh fantov, proti katerim zdaj igram, je odraščala ob gledanju mene. Če gre za Jamesa Hardna, Russlla Westbrooka ali Durante ali LeBrone tega sveta. Veste, odraščali so ob gledanju mene. V čast mi je, ko se pomerim s temi fanti in vidim nekaj podrobnosti pri tem, kako delajo z nogami – to je dobro," je še dodal Kobe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.