Šport > Košarka
66223 ogledov

Kokoškov udaril: "Samo poglejte, kaj se je zgodilo Sloveniji"

igor kokoškov Epa
V Srbiji še naprej močno odmeva neuvrstitev košarkarske reprezentance na olimpijske igre v Tokiu.

Srbija se pod taktirko Igorja Kokoškova, priznanega košarkarskega strokovnjaka, ki je Slovenijo leta 2017 vodil do naslova evropskega prvaka, ni uvrstila na olimpijske igre v Tokiu.

"Orli", ki so v kvalifikacijah igrali brez aktualnega MVP-ja lige NBA Nikole Jokića, so morali v odločilni tekmi priznati premoč Italijanom.

Jokić se je po izpadu Denver Nuggets v polfinalu zahodne konference namesto na reprezetančni zbor odpravil na počitnice, zaradi česar je bil v domovini deležen številnih kritik. Slabo luč na enega največjih NBA zvezdnikov na svetu je vrgel tudi požrtvovalni Luka Dončić, ki je storil vse, da bi Sloveniji lahko pomagal v lovu na olimpijsko vstopnic. 

sprejem košarkarjev Razkritje Šport Neverjetno, kaj je storil Dončić, da je lahko igral za Slovenijo

Prav na primeru Dončića je selektor srbske reprezentance izrekel posredno kritiko na račun odsotnega nosilca igra. "Verjetno se šalite?" se je na vprašanje, ali bi nastop MVP-ja vplival na razplet olimpijskih kvalifikacij, odvrnil Kokoškov, nato pa potegnil vzporednico z Dončićem.

luka dončić | Avtor: Epa Epa
"Sprašujete me, če bi lahko Jokić karkoli spremenil? Jokić je v tem trenutku najboljši košarkar na svetu. Samo poglejte, kaj se je zgodilo Sloveniji, ki se ni uspela uvrstiti na svetovno prvenstvo, ko je izgubila proti Belorusiji. Lepo vas prosim! Po dveh slabih letih se je vrnil alfa samec, njihov Jokić. Pojavil se je Luka Dončić, ki sodi med pet najboljših igralcev na svetu, in vse se je nenadoma spremenilo. Tako medijsko kot v slačilnici in na treningu. Ti fantje so kot magnet. Še posebej če je najboljši igralec tudi najboljši podajalec, kar velja za oba. Ne najboljši strelec, ampak organizator igre. To vpliva na energijo in samozavest, motivacijo... Vsi postanejo mnogo boljši. Če najboljši košarkar ne igra, potem je to povsem druga ekipa," je velik del odgovornosti za izpad Jokiću pripisal Kokoškov.

Nikola Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 5
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 08:16 11.julij 2021.

    Pa pravijo, da se take stvari dogajajo samo v Sloveniji! Še en dokaz več, da so ravno slivenski špirtniki predani svoji domovini! Ni več stare diktatorske Juge, ki počasi ampak vztrajno izginja iz naših glav! Za mlade so drzave iz ...prikaži več bivše Juge tuje države kot so Avstrija, Nemčija...Ni več diktature Beograda, ki je določal kateri športniki bodo zastopali državo!!! Smo Slovenija in lepo je videti te naše ogromne špirrne uspehe, ki so jim nevoščljivi vsi iz bivše Juge! Še posebno Srbi in Hrvati..

  • janez52 18:26 10.julij 2021.

    Udaril.......?

  • Barbara_Strange 11:54 10.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦