Šport > Košarka
6 ogledov

Kondicijski trener ne bo popuščal

Erazem Lorbek in Domen Lorbek na uradni fotografiji Košarkarske zveze Slovenije. Žurnal24 main
Reprezentanca se poti na Rogli. V glavni vlogi je kondicijski trener, Jadranko Nikolić. "Upam, da bo ta težek teden kondicijskih priprav čim prej minil," je v pogovoru za Žurnal24 dejal Domen Lorbek.
 
 

Na Poljskem nam lahko navijači veliko pomagajo. Vedno so bili nas šesti igralec in že večkrat so nas ponesli do zmag.

Domen Lorbek

 
Domen, za vami je že nekaj treningov, kjer delate predvsem na telesni pripravljenosti. Kakšni so prvi vtisi o kondicijskem trenerju?
Prvi vtis je bil, da ne bo popuščal. Da smo vsi enaki. Menim, da je tako prav. Bo naporno, ampak za vse je enako in treba je potrpeti.

Že kar nekaj časa ste v reprezentanci. So kakšne razlike med lani in letos?

Tokrat smo že začeli zelo trdo delati. Vse skupaj se je začelo bolj intenzivno. Upam, da bo ta težek teden kondicijskih priprav čim prej minil, in bomo kmalu začeli s tistimi pravimi košarkarskimi zadevami.

Prvič je vaštrener Jure Zdovc. Kaj meniš o njem?
Za zdaj še nisva imela veliko stikov. Več bom zvedel v prihodnjih dneh, ko bo on začel voditi treninge. Trenutno je glaven trener za telesno pripravljenost Jadranko Nikolić.

Delite sobo na pripravah z bratom?
Ne. Imam svojo sobo.

Lorbek izpostavlja navijače. © Nik Rovan

 
Kaj imate s sabo, da si krajšate čas?
Prenosni računalnik in iPod.

Tokrat boste pred EP odigrali 11 pripravljalnih tekem. Več kot prejšnja leta. Je to dobro?
Prepričan sem, da je. Predvsem zato, ker bomo imeli več priložnosti, da se uigramo. So tudi precej močnejše tekme kot v prejšnjih letih. To je dobro, saj bomo na Poljskem ciljali na najvišja mesta.

So nasprotniki pravi?
Gre za zelo močne reprezentance, ki sodijo tudi v sam evropski vrh. Prav je, da vsaj poskušamo igrati proti takim ekipam in vidimo ali tudi mi sodimo med najboljše. Seveda bo na teh tekmah potrebno skrivati nekatere reči.

Pred domačimi gledalci boste odigrali šest tekem. Stik z navijači boste vsekakor imeli …
Menim, da je to zelo pomembno. Še zlasti za kasneje. Na Poljskem nam lahko navijači veliko pomagajo. Vedno so bili nas šesti igralec in že večkrat so nas ponesli do zmag.

V preteklosti so bili cilji na EP uvrstitev v četrtfinale, tokrat si želite več. So bili v preteklosti cilji zastavljeni prenizko?

Ne vem. Če imamo tokrat pravi pristop, bomo videli čez slaba dva meseca. Sam sem prepričan, da je. Treba si je postaviti visoke cilje in zdaj so ti res najvišji.

Kaj menite o Srbih, Britancih in Špancih, s katerimi se boste pomerili v predtekmovalni skupini na EP?
Britanci so bili do zdaj vedno outsiderji, vendar vsi vemo, da se pripravljajo na olimpijske igre 2012. Menim, da bodo že letos imeli izjemno močno reprezentanco in vsako podcenjevanje bi se znalo maščevati. Srbska izbrana vrsta je praktično sestavljena iz košarkarjev Partizana. Ti imajo za seboj odlično sezono in so izjemno uigrani. Čaka nas težka tekma. Še najtežje pa bo proti Španiji. Menim, da je to trenutno najboljša reprezentanca v Evropi, ampak tudi mi smo zelo kakovostni in tudi njih bi se dalo premagati.

Reprezentanti se potijo na stadionu na Rogli. © KZS

 
Kakšna je vaša klubska prihodnost?
Trenutno še ne vem kje bom igral v prihodnji sezoni. V Benettonu je zdaj čudna situacija, zato še ne vem ali bom ostal, ali pa bom iskal nov klub. Pravzaprav je zaradi finančne krize vsepovsod zelo čudno. Čakam na klic agenta, nato pa bom videl.

Je kakšna možnost, da se vrnete v Union Olimpijo?
Seveda obstaja tudi takšna možnost, ampak agent mi mora še povedati, če so ga poklicali tudi iz Olimpije.

Vendar zaradi financ vaš povratek verjetno ni realen?
Verjetno res ne, vendar vsekakor puščam odprta vrata tudi za kaj takšnega.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.