Šport > Košarka
163 ogledov

Konec Westbrookovega rekordnega niza

Russell Westbrook OKC Thunder
V noči na soboto je bilo v ligi NBA odigranih devet tekem.

Tretja in šesta ekipa na lestvici vzhodnega dela lige sta se pomerili v pravem maratonu, ki ga je po dveh podaljških dobila višje uvrščena Oklahoma City Thunder, ki je naslednje tekmece Dončića iz Utaha premagala s 148:147.

Paul George je svojo petinštirideseto točko dosegel 1,6 sekunde pred koncem za zmago domačih, Kyle Korver pa nato v obupnem poskusu gostov za preobrat ni bil uspešen. Dva domača igralca sta tako skupaj zadela več kot 80 točk, saj je Russell Westbrook končal pri 43 točkah, 15 skokih in osmih podajah 69 sekund pred koncem prvega podaljška, ko je moral na klop zaradi prevelikega števila osebnih napak in je s tem končal niz enajstih tekem, ko je dosegel trojni dvojček. Donovan Mitchell je bil z 38 točkami prvi strelec gostov.

Kawhi Leonard, ki je po sedmih letih igranja v San Antoniu v Toronto prišel poleti v menjavi igralcev namesto DeMar DeRozana, je 19 izmed 25 točk dosegel v drugem polčasu, ko je Toronto Raptors premagal San Antonio Spurs s 120:117. DeRozana so kljub temu, da je igral v drugem dresu, navijači Toronta lepo sprejeli. Zadel je 23 točk, a izgubil žogo 15 sekund pred koncem, ko mu jo je ukradel prav Leonard in nato zabil skozi obroč za vodstvo Toronta s 118:117, Davis Bertans je zgrešil v zadnjem napadu gostov, Leonard pa je s prostima metoma postavil končni izid.

Po zvoku sirene sta se Leonard in DeRozan objela in pozabljen je bil dvoboj, ki sta ga oba opisala za tekmo končnice, 20.060 gledalcev pa je po tekmi glasno ploskalo in DeRozanu, najboljšemu strelcu v zgodovini Toronta, namenilo stoječe ovacije. Povsem drugačen sprejem je v začetku januarja na svoji prvi tekmi po zamenjavi v San Antoniu doživel Leonardu, ki so mu navijači žvižgali.

Liga NBA, izidi:

Dallas Mavericks - Denver Nuggets 104:114
(Luka Dončić zaradi poškodbe gležnja ni igral za Dallas)
Charlotte Hornets - Washington Wizards 123:110
Indiana Pacers - New Orleans Pelicans 126:111
Orlando Magic - Chicago Bulls 109:110
Toronto Raptors - San Antonio Spurs 120:117
Atlanta Hawks - Detroit Pistons 122:125
New York Knicks - Minnesota Timberwolves 104:115
Memphis Grizzlies - LA Clippers 106:112
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 148:147 (po dveh podaljških)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.