Šport > Košarka
31921 ogledov

Med vsemi igralci izbral Dončića: "Midva bi bila smrtonosna"

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je dobil veliko priznanje s strani legendarnega ameriškega košarkarja.

Luka Dončić je z razlogom eden najbolj priljubljenih košarkarjev na svetu, nad njegovo igro pa se navdušujejo tudi številni pretekli velikani tega športa. Mednje sodi tudi eden najboljših branilcev vseh časov in štirikratni prvi strelec lige NBA Allen Iverson.

Oseminštiridesetletni član košarkarskega hrama slavnih je gostoval v oddaji Headliners, kjer je imel na pobudo voditeljice Rachel Nichols priložnost, da imenuje aktualnega košarkarja, s katerim bi na parketu najraje tvoril branilski par.

Kljub hudi konkurenci in pestri izbiri košarkarjev se je Iverson odločil za slovenskega čudežnega dečka. "Od današnjih igralcev? Želel bi si igrati z Luko, ker je visok za organizatorja igre. Jaz lahko še vedno igram na dvojki. On lahko pokriva dvojko, jaz bi lahko pokrival enko. Midva... po mojem bi bila smrtonosna," je dejal Iverson.

Dončić trenutno v Dallasu igra ob košarkarju tipa Allen Iverson, in sicer je to Kyrie Irving, s katerim po negotovem začetku v lanski sezoni letos tvorita enega najboljših dvojcev v ligi.

Allen Iverson Philadelphia 76ers | Avtor: Reuters Reuters
Iverson je največji pečat v ligi NBA pustil v dresu Philadelphie 76ers (1996-2006), s katero je moral leta 2001 v finalu priznati premoč Los Angeles Lakers s Kobejem Bryantom in Shaquillom O'Nealom na čelu. Istega leta je bil izbran za najkoristnejšega igralca rednega dela sezone (MVP). 

Iverson je bil izjemen košarkar na obeh straneh igrišča, saj si je priigral štiri priznanja za najboljšega strelca lige in enega manj za najboljšega po ukradenih žogah. 

Nekdanjega novinca leta, 11-kratnega člana All-Star ter dvakratnega MVP-ja All-Star tekme so ob 75. obletnici lige NBA uvrstili med 75 najboljših košarkarjev vseh časov.

Iverson si s štirimi priznanji za najboljšega strelca lige na večni lestvici deli tretje mesto s Kevinom Durantom (4) in Georgeom Gervinom (4). Več sta jih zbrala samo še pokojni Wilt Chamberlain (7) in rekoder Michael Jordan (10).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.