Šport > Košarka
45 ogledov

LeBron obžaluje besede o Curryju

lebron james steph curry EPA
Zvezdnik Cleveland Cavaliers obžaluje svoj komentar, ki ga je podal na imenovanje Stepha Curryja za najkoristnejšega igralca lige NBA.

V ponovitvi lanskega finala se bosta za naslov letošnje sezone košarkarske lige NBA pomerili ekipi Cleveland Cavaliers in Golden State Warriors.

V velikem finalu bo v ospredju tudi obračun zvezdnikov LeBrona Jamesa in Stepha Curryja, ki veljata za obraz najmočnejše košarkarske lige na svetu.
James je v začetku maja dvignil veliko prahu z izjavo, da ima beseda ''najkoristnejši igralec'' lahko več različnih interpretacij in tako vrgel senco dvoma na prejemnika naziva MVP, ki ga je na prvo mesto umestilo vseh 131 glasovalcev.

Curry je pred začetkom finalne serije dejal, da ga priljubljenost in rivalstvo z LeBronom ne zanimata. Supezvezdnik Golden Statea razmišlja le o naslovih.

''Ne igram zato, da bi bil obraz NBA oziroma da bi prevzel LeBronov prestol. Lovim prstane, to je vse, kar me zanima. Pogovor se na tej točki zame konča'' je dejal najboljši strelec rednega dela sezone.

LeBron je priznal, da svoje besede obžaluje, saj so bile predstavljene v napačnem kontekstu. ''Naredil sem napako, da sem odgovoril na vprašanje, saj sem vedel, kam pes taco moli. Zagotovim vam lahko, da moj odgovor ni bil takšen, kot so ga parafrazirali Stephu. Razumljivo je, da je reagiral tako, kot je. Steph je nedvomno MVP lige in odličen košarkar. Kar počne za našo ligo, je izjemno,'' je dejal košarkar Clevelanda.

Bojevniki so v lanskem finalu lige NBA slavili s 4:2 v zmagah in se na račun Clevelanda dokopali do četrtega naslova v zgodovini franšize in prvega po letu 1975. Konjeniki v svoji zbirki še nimajo naslova prvaka, so pa dvakrat morali priznati premoč v finalu (2007, 2015). 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.