Šport > Košarka
26 ogledov

LeBron ugnal bike: Miami v finale!

LeBron James Taj Gibson zmaga veselje proslavljanje slavje proslava
1/16
Žurnal24 main
Tri minute pred koncem tekme v Chicagu je bilo še 77:65 za domače, nato pa so Miamijeve zvezde na čelu z LeBronom Jamesom uprizorile furiozen zaključek, ki je bil dovolj za uvrstitev v finale (83:80).
Obramba. Stali smo skupaj. Samo zbrali smo se v obrambi in izvršili.
LeBron James po zmagi nad Chicagom

Košarkarji Miami Heat so se pridružili Dallas Mavericks in dobili smo letošnji veliki finale Lige NBA. To je ponovitev finalnega obračuna iz leta 2006, ko je bila vročica bolj vroča s 4:2. Trije mušketirji floridske ekipe – LeBron James, Dwyane Wade in Chris Bosh – so Chicagu, najboljši ekipi rednega dela, za konec presodili z izjemnim nizom 18:3 v zadnjih minutah tekme.

GALERIJA: slavje Miamija na čikaškem parketu

Še posebej je blestel James, ki je med drugim blokiral tudi met iz obupa Derricka Rosa v izdihljajih obračuna, medtem ko Wade proti svoji lokalni ekipi še enkrat več ni imel svojega večera, je pa presegel mejo 20 točk (Bosh jih je dosegel ravno toliko), med drugim pa zadel enega ključnih metov v končnici. Tudi LeBron je najprej zgrešil devet metov zapored, na koncu pa je bil nezgrešljiv in tekmo zaključil z 28 točkami.

Po izračunih aplikacije Accuscore.com je imel Miami zgolj en odstotek možnosti, da se 3:14 pred koncem vrne v tekmo in na koncu zmaga. Toda zgodilo se je in zdaj bodo imeli Heat na prvi tekmi finala (v torek) prednost domačega parketa.

"Obramba. Stali smo skupaj," je James o razlogih za zmago razpredal na parketu takoj po koncu obračuna. "Samo zbrali smo se v obrambi in izvršili," je bil kratek James, ki je že v svoji premierni sezoni pri Heat na pragu premiernega šampionskega prstana. Bulls so tako ostali zgolj tragični junaki letošnje končnice, potem ko so se tudi na peti tekmi praktično premagali sami. Katastrofalen zaključek tekme je svoj vrhunec doživel, ko je Rose ob metu za tri točke napravil osebno nad Wadom, ki je za nameček še zadel. Trener Miamija Erik Spoelstra je žarel:

"Imeli smo že nekaj takih tekem, tako v končnici kot v rednem delu, ko smo tekmo zaključili z delnim izidom 12:0 in 14:0," je priznal. "Veliko smo dali skozi. Skupaj smo šli skozi ogenj." Po tem, ko so jih Bulls premagali na vseh treh tekmah v rednem delu, je osovražena (ali ljubljena) trojica James, Bosh in Wade dozorela v pravem trenutku. Komentatorji pa vseeno pravijo, da bodo za zmago nad Mavericks potrebovali boljšega Wada. Trije mušketirji so bili vseeno vedno – trije.

Liga NBA, finale konferenc:

Vzhod

Chicago Bulls : MIAMI HEAT 80:83 /1:4/
Rose 25, 8 pod., Deng 18, 8 sk.; James 28, 11 sk., Wade 21, Bosh 20, 10 sk. 

Zahod

DALLAS MAVERICKS : Oklahoma City Thunder 100:96 /4:1/
Nowitzki 26, 9 sk., Marion 26, Barea 14; Westbrook 31, 8 sk., Durant 23, 9 sk.

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Finale, 1. tekma, torek (31. maja):

Miami Heat – Dallas Mavericks

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.