Šport > Košarka
1049 ogledov

Legenda Olimpije prevzema evropskega velikana

Šarunas Jasikevičius Epa
Nekdanji član Olimpije, ki se je po koncu košarkarske kariere uveljavil kot trener, bo odslej vodil turški Fenerbahče.

Litovski košarkarski strokovnjak Šarunas Jasikevičius je novi trener turškega Fenerbahčeja, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Sedeminštiridesetletnik iz Kaunasa je podpisal pogodbo do konca sezone 2025/26, je istanbulski velikan sporočil na spletni strani.

Nekdanji košarkar ljubljanske Olimpije in še številnih drugih uglednih klubov bo na klopi zamenjal Grka Dimitrisa Itudisa, ki ga je istanbulski klub odstavil na začetku tega tedna.

Jasikevičius je kot glavni trener kariero začel leta 2016, ko je vodil Žalgiris, štiri leta kasneje pa se je preselil k Barceloni, s katero se je razšel po koncu prejšnje sezone le nekaj dni po osvojitvi naslova španskih prvakov in četrtem mestu v evroligi.

Fenerbahče trenutno zaseda 12. mesto v 18-članski evroligi. Po 13 krogih je zbral šest zmag. Na vrhu je Real Madrid z 12 zmagami in le enim porazom.

Jasikevičius bo na klopi istanbulske zasedbe debitiral v evroligi v petek proti Monacu.

Šarunas Jasikevičius | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.