Šport > Košarka
17 ogledov

L'Équipe: Parker daleč pred četrtim Ribéryjem

Sport 23.09.13, francoski kosarkar Tony Parker, foto: EPA EPA
Francoski športni časnik L'Équipe je za najboljša športnika leta 2013 v državi izbral košarkarja Tonyja Parkerja in teniško igralko Marion Bartoli. Nogometaš Franck Ribéry šele četrti.

Presenetljiva zmagovalka Wimbledona, Francozinja Marion Bartoli, je v izboru prestižnega športnega časnika L'Équipe prejela 886 točk, za njo sta končali alpski smučarki Marion Rolland (522) in Tessa Worley (520).

S podobno prednostjo je v moški konkurenci slavil vodja francoske košarkarske reprezentance Tony Parker. 31-letni zvezdnik San Antonio Spurs je na slovenskem EuroBasketu osvojil težko pričakovano zlato kolajno, s Spursi pa je igral v finalu lige NBA.

Drugo mesto je osvojil judoist Teddy Riner (555), sicer lanskoletni zmagovalec, tretje atlet Teddy Tamgho (403), nogometaš Franck Ribéry (375), ki je z münchenskim Bayernom osvojil nemško prvenstvo in pokal ter Ligo prvakov, je bil četrti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.