Šport > Košarka
17 ogledov

Lorbek bo moral na nov naslov še počakati

Erazem Lorbek Pero Antić Reuters
V prvi tekmi polfinalnega obračuna košarkarske Evrolige med CSKA in Panathinaikosom so slavili košarkarji CSKA, ki so se z rezultatom 66:64 kot prvi uvrstili v veliki finale. Na drugi tekmi je Olympiacos z 68:64 premagal Barcelono in s tem kočnal upe Erazma Lorbka za drugo evropsko krono.

Košarkarji CSKA so se kot prvi uvrstili v veliki finale Evrolige. V napeti končnici, kjer bi lahko Grki s trojko iztržili celo zmago, so Rusi izkoristili boljšo predstavo v zadnji četrtini in kljub zaostanku šestih točk našli način, da se vrnejo v igro in sreobrnejo rezultat v svojo korist.

Na začetku obračuna je prevladoval Panathinaikos, saj so že v prvi četrtini vodili za dvomestno število točk. Toda Rusi so v izjemni drugi četrtini, v kateri so nasprotniku dopustili vsega pet točk, še pred polčasom znižali na 32:34. V tretji in četrti četrtini se je odvijal pravi boj pod košem obeh ekip. Košarkarji CSKA so imeli enajst sekund pred koncem na voljo proste mete, vendar je Teodosić zgrešil oba, tako da je Grkom ostalo dobrih osem sekund, da izsilijo podaljšek ali zmago, vendar so žogo izgubili. Najboljši strelec pri CSKA je bil Andrei Kirilenko s 17 točkami, pri Panathinaikosu pa Šarunas Jasikevičius z 19.

V drugem polfinalnem obračunu smo bili priča izredno nervoznemu začetku Barcelone, ki se je po nekaj minutah igre znašla pri zaostanku 8:0. Ekipa Erazma Lorbka v prvih treh minutah sploh ni zadela koša, led pa je prebil prav naš košarkaš. Na parketu je pravladovala grška agresivna obramba, ki je španskemu prvaku onemogočala, da bi se ta dobro razigral. Kadarkoli so se Lorbek in soigralci uspeli povsem približati, so pri Olympiacosu našli odgovor in pobegnili na nekaj točk razlike. V zadnji četrtini je pričakovano nekajkrat odgovornost prevzel Navarro, kar pa ni bilo dovolj. Barcelona je nekaj minut pred koncem že zaostajala s 56:49, vendar so se s petimi zaporednimi točkami uspeli približati, nato pa so Grki prevzeli pobudo in tekmo pripeljali do konca z rezultatom 68:64.

Slovenski košarkarski reprezentant v vrstah Barcelone Erazem Lorbek je v slabih 29 minutah dosegel devet točk, v svojo statistiko pa je vpisal še pet skokov ter po eno podajo in ukradeno žogo. Za zasedbo iz Barcelone je Juan Carlos Navarro dosegel 18 točk, pri pirejskem moštvu pa je bil najbolj učinkovit Vasilis Spanulis z 21 točkami.

Evroliga, final four, polfinale:

CSKA : Panathinaikos 66:64 (15:29, 32:34, 51:55)
Kirilenko 17, Shved 15, Teodosić 12; Jasikevicius 19, Batiste 11

Olympiacos : Barcelona 68:64 (17:11, 33:29, 50:47)
Spanoulis 21, Printezis 14, Papanikolau 9; Navarro 18, Ndong 10, Lorbek 9 in 5 skokov

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.