Šport > Košarka
1749 ogledov

Luka z noro potezo že pred tekmo, navdušil tudi soigralce

Luka Dončić Profimedia
Gledalci v dvorani navdušeni že pred dvobojem.

Luka Dončić in soigralci so s prepričljivo predstavo končali uspešen niz Houstona, ki je pred dvobojem z Mavericks nanizal 11 zmag. Tokrat je bil nemočen, slovenski zvezdnik je že v prvi četrtini dosegel 22 točk, do konca tekme pa jih je zbral 47. K temu je dodal še 12 ulovljenih žog, 7 podaj in dve ukradeni žogi.

A Luka je v dvorani Toyota Center navduševal že med ogrevanjem. Tokrat mu je namreč uspel neverjeten met, ko je žogo zalučal do osrednjega semaforja v dvorani, po odboju pa je okroglo usnje poletelo proti košu in končalo v mrežici. Njegovi soigralci so bili navdušeni. Kar nekaj jih je visoko dvignilo roke, Kyrie Irving je vse skupaj pospremil z nasmehom, odlični novinec Dereck Lively II., ki nato tekme ni končal zaradi poškodbe noge, pa je le nejeverno odkimal z glavo. Dončić se je ob tem mirno sprehodil po parketu.

Dallas se je z novo zmago prebil celo na peto mesto zahodne konference. Enak izkupiček (45-29) ima sicer tudi šesti New Orleans, Phoenix in Sacramento pa sta že vpisala dve zmagi manj in dva poraza več (43-31).

Mavericks le še dve zmagi zaostajajo za ekipo LA Clippers (47-27), ki bi bila ob trenutnem razmerju, večina ekip bo do konca rednega dela sezone odigrala le še osem tekem, prvi tekmec Dončića in kolegov v končnici.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 1
  • Ender3 16:17 01.april 2024.

    Ta avtor nima s čim navdušiti..Obsesija ni ravno vrlina novinarja..

Sorodne novice