Šport > Košarka
49 ogledov

Maljković: Zmago bi si zaslužila Olimpija

Božidar Maljković Reuters
Košarkarji Uniona Olimpije so v 5. kolu Lige ABA vknjižili drugi poraz. V Stožicah je bila s 75:71 boljša Cedevita. Ljubljančane je pokopalo slabo izvajanje prostih metov. Zgrešili so jih kar 10. Zagrebčani so bili s črte prostih metov stoodstotni.

Tega se je zavedal tudi slovenski selektor, ki letos vodi ekipo Cedevite: "Zmagali smo, vendar bi si zmago zaslužila Olimpija. Odločili sta dve, tri žoge. Smo nekoliko izkušenejši, kar se je na koncu pokazalo. Še vedno čakamo prvega igralca moštva Marka Thomasa, ki bo jutri začel s treningi. Olimpija je na dobri poti, saj se je odločila za mlade igralce in potrebno jih je podpreti. Konec koncev so premagali tudi Cantù v gosteh, ki je pred tem zmagal močan kvalifikacijski turnir za vstop v evroligo, blizu pa so bili tudi proti izredno močnemu Fenerbahçeju."

Nad padcem v zadnjih minutah je bil po tekmi nekoliko zaskrbljen tudi domači strateg Sašo Filipovski: "Znova nam je padla koncentracija v zadnjih petih minutah, ko bi morali odigrati najboljše. Izredno slabo smo izvajali proste mete. Težave smo imeli pod košem, kjer sta bila čvrsta Gelabale in Bilan. V končnici smo odigrali prehitro, kar 20 izgubljenih žog pa je vsekakor preveč. Ekipa se mora naučiti igrati v zadnjih petih minutah. Plačujemo davek neizkušenosti."

Komentarjev 1
  • vico 19:52 25.oktober 2012.

    men osebno tko kot mnogim je malkovic bedn