Šport > Košarka
9 ogledov

Memphis poslal Spurse na dopust

Marc Gasol
1/15
Žurnal24 main
Memphis Grizzlies se ne šalijo. Na domačem parketu so še četrtič premagali po rednem delu prvo moštvo Zahoda San Antonio, tokrat z 99:91, in se povzpeli v polfinale zahodne konference s 4:2 v zmagah.

Čeprav so nekdanji prvaki NBA dosegli prve točke, pa je nato Memphis, osmo moptvo rednega dela na Zahodu, odgovoril z 12 zapored in prav tolikšnim vodstvom. Vseeno so se Ostroge slabih pet minut pred koncem dokopale do vodstva 80:79, a niso uspeli zadržati roke Zacha Randolpha. Ta je v zadnjih 10 minutah dosegel 17 od svojih 31 točk. Imel je tudi 11 skokov. Pomagal mu je Marc Gasol z 12 točkami in 13 skoki. Najboljša Ostroga je bil Tony Parker s 23 točkami, Manu Ginobili jih je primaknil 16.

"Navdani smo s posebnimi čustvi, ne le mi, ves Memphis – kakšen dosežek! Srečni smo. Vendar že v nedeljo sledi nova preizkušnja,“ je po srečanju razlagal Randolph, ki ga v polfinalu končnice čaka poletna Oklahoma. Memphis je šele druga ekipa v zgodovini NBA, odkar je ta uvedla izločilne boje na sedem tekem, ki je kot osma izločila prvo.

"Vso sezono smo igrali dobro," je potožil Parker: "Ampak, kot veste, to nič ne pomeni, če se ne izkažeš v končnici. Celostno je bil memphis boljši od nas in moramo mu čestitati. Pet minut pred koncem smo imeli svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili." San Antonio je v rednem delu zbral 61 zmag in bil dolgo vodilno moštvo lige.

Liga NBA, 1. kolo končnice, konferenčni četrtfinale:

Memphis : San Antonio 99:91 /4:2/
Randolph 31, 11 sk., M. Gasol 12, 13 sk., Allen 11; Parker 23, Ginobili 16, Duncan 12, 10 sk., McDyess 10,

* v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.