Šport > Košarka
1839 ogledov

MVP-jev trenutek norosti: Giannis z glavo udaril nasprotnika

Giannis Antetokounmpo in Moritz Wagner Epa
Milwaukee Bucks lahko le upajo, da ne bo njihov prvi zvezdnik tik pred končnico prejel kakšne kazni s strani vodstva lige.

Najboljša ekipa rednega dela lige NBA Milwaukee Bucks je v noči na sredo s 126:113 premagala že zdavnaj odpisano moštvo Washington Wizards, kljub temu da je glavni trener Mike Budenholzer počival svoja velika zvezdnika Khrisa Middletona ter Erica Bledsoa, že na začetku druge četrtine pa je ostal tudi brez najboljšega igralca lige, Giannisa Antetokounmpa.

Izjemni Grk je bil namreč izključen s tekme zaradi namernega udarca Moritza Wagnerja, na katerega se je spravil kar v stilu legendarnega Zinedina Zidana, z glavo.

Najboljši igralec lige zadnjih dveh let (letos še ni uradno prejel nagrade, a ostaja prvi favorit za naslov MVP-ja) je bil že tako zelo živčen zaradi nekaterih spornih sodniških odločitev, nato pa ga je Wagner s svojim opletanjem jezika dovolj vrgel iz tira, da so "Grškemu čudaku" preprosto do konca popustili živci.

Broook Lopez in Moritz Wagner | Avtor: Epa Epa

Giannis je bil za to nešportno potezo upravičeno izključen, zanimivo pa bo videti, kakšna bo reakcija vodstva lige, ki bi lahko Grku dodelila celo kazen prepovedi igranja nekaj tekem.

Milwaukee bo ne glede na rezultat zadnje tekme proti Memphis Grizzlies ostal prvi nosilec na Vzhodu, tako da se Giannisova odsotnost na omenjeni tekmi ne bi preveč poznala, a če bi prejel še kakšno dodatno tekmo kazni, bi Grk lahko izpustil celo začetek končnice... A vseeno je bolj za verjeti, da bo Giannis na koncu prejel le kakšno denarno kazen ter opomin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice