Šport > Košarka
61 ogledov

Najprej otroci, nato v lov za kolajno

Košarkarski kamp Boštjana Nachbarja
1/28
Igor Kovačič
Boštjan Nachbar pravega dopusta v tej sezoni ne bo imel. Po naslovu nemškega prvaka z Bambergom se je posvetil mladim košarkarjem na svojem kampu, konec julija pa ga že čakajo priprave na EP.

"Naše poslanstvo je, da delimo košarkarsko znanje. A ni le košarka v igri. Prisotnih je veliko obrobnih stvari, ki razveseljujejo otroke. Največja atrakcija je morje. Letos imamo le eno izmeno, ker preprosto nimam časa, saj so pred vrati priprave na evropsko prvenstvo," je o svojem tradicionalnem kampu v Kopru dejal slovenski reprezentant.

Ta je v družbi Smiljana Pavića zaigral tudi z varovanci varstveno-delovnih centrov iz različnih koncev Slovenije, dogodke na igrišču pa si lahko ogledate v fotogaleriji.

Hafnar: S tem ne moreš zgrešiti

Na kampu je Boštjanu Nachbarju sicer na pomoč priskočil tudi nekdanji reprezentant Gregor Hafnar, ki je po koncu športne poti postal trener. Trenutno vodi KK Komenda.

"Z Boštjanom sva velika prijatelja. Že nekaj let me je vabil, a sem imel druge obveznosti, letos pa sem že marca obljubil, da pridem. Vedel sem, da gre za super kamp, a kaj takega res nisem pričakoval. Kaj hočeš lepšega. Morje je čez cesto, vreme je lepo, otroci vsi radi trenirajo ...Super je. Veseli me, da takšni igralci kot je Boki nudijo neko možnost mladim igralcem tudi takrat, ko se nič ne dogaja. Svoje izkušnje deli z njimi, tudi ostali trenerji pa smo večinoma nekdanji košarkarji. Reči jim pokažemo na prav način in za mlajše je to velik plus. S tem ne moreš zgrešiti," je povedal med drugimi klubi tudi nekdanji član Triglava, Olimpije, Pivovarne Laško, Avellina, Limogesa, Siene in Vareseja.

Na EP po kolajno

"Primarni cilj je uvrstitev na svetovno prvenstvo, a želim si osvojiti kolajno. Na SP sem namreč že bil in ne vem, ali bom še na katerem igral. Znotraj ekipe si bomo zagotovo za cilj zastavili kolajno," sicer o septembrskem EP meni Nachbar, ki se bo pripravam priključil 23. julija.

Selektor Božidar Maljković mu je namreč naklonil nekaj dni počitka več zaradi dolgega nemškega prvenstva. Na isti dan se bo reprezentanci priključil tudi Mirza Begić, ki je z Real Madridom osvojil špansko prvenstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.