Šport > Košarka
93061 ogledov

Selektor osupnil z napovedjo: "Dončić bo v dveh ali treh letih ..."

Sekulić Dončić Profimedia
Luka Dončić se bo po besedah priznanega košarkarskega strokovnjaka v bližnji prihodnosti okitil s priznanjem za najkoristnejšega igralca lige NBA.

Slovenski košarkarski selektor in trener ruske ekipe Lokomotiv Kuban Aleksander Sekulić je v obširnem intervjuju za Championat.com med drugim spregovoril o fenomenu Luke Dončića.

"Luko sem na parketu prvič pobliže spremljal leta 2017, ko sem bil še pomočnik Igorja Kokoškova v slovenski reprezentanci. Star je bil komaj 18 let, vendar je bilo že takrat očitno, da je poseben. Videlo se je, da se bo razvil v odličnega košarkarja, toda nihče ni pričakoval, da bo tako izjemen. Ima visok košarkarski IQ in na igrišču lahko naredi vse, kar se mu zahoče. Je tudi velik in močan. Za povrhu je Luka še čudovit človek z velikim srcem. Ima vse predispozicije, da postavi nove košarkarske standarde, in to ne samo v NBA," meni selektor slovenske izbrane vrste.

Štiriindvajsetletni slovenski reprezentant že dlje časa sodi v ožji krog favoritov za najkoristnejšega igralca lige (MVP), vendar se mu ob izredno močni konkurenci v podobi Joela Embiida, Nikole JokićaGiannisa Antetokounmpa in nekaterih drugih priznanje za zdaj vztrajno izmika.

Sekulić Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Na vprašanje, kdaj bo Luka tudi uradno priznan kot najboljši košarkar na svetu, je Sekulić odvrnil: "To ni odvisno samo od njega, temveč tudi od njegove ekipe. Ne bo zadosotvalo, če bo samo on igral dobro. Ekipa potrebuje naslove. Po mojem je Dallas trenutno na pravi poti. Poleti sem se imel priložnost pogovarjati z Jasonom Kiddom in dobil sem občutek, da Luko obkrožajo ljudje, ki znajo osvajati naslove. Mislim, da se bo to zgodilo v naslednjih dveh ali treh letih," je ocenil selektor.

Dotaknil se je tudi kvalifikacij za olimpijske igre leta 2024 v Parizu, v katerih se bo Slovenija v skupinskem delu najprej pomerila s Hrvaško in Dominikansko republiko, v nadaljevanju pa bržkone z Grčijo.

"Tukaj gre za olimpijske igre. Če hočeš osvojiti medaljo, moraš premagati najboljše. OI so zelo posebno tekmovanje. Pred tremi leti se Slovenija ni samo prvič uvrstila na olimpijski turnir, temveč bi skoraj osvojila odličje (slovenski košarkarji so v polfinalu tesno izgubil s Francozi, nato pa v tekmi za bron klonili proti Avstralcem, op. a.). Takrat smo igrali odlično košarko. Dokler imamo v ekipi Luko Dončića, lahko vedno stremimo k najvišjim ciljem," še meni Sekulić.

Aleksander Sekulić | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Idioti 19:12 11.januar 2024.

    Jaz pa kot absolutni lajk v košarki , lahko samo trdim , da Luka ne bo mogel dolgo zdržati v NBA , kajti na igrišču tako silovito napenja celo telo - driblingi- da telo ne bo dolgo zdržalo teh naporov ...prikaži večv . Do 27 leta sicer še to z velikim ČE , potem bo pa konec zaradi trajne obrabe ali poškodbe sklepov .

  • andrej084 16:36 11.januar 2024.

    Sekuličev domet je trener ekipe tipa Krka, Helios, ... imel je srečo, da je Luka rad prihajal igrat za reprezentanco in delil žoge soigralcem na pladnju. Vidi se, kako se mučijo z žogo igralci tipa Blažič, Prepelič, Zoran Dragič, ki ...prikaži več ne znajo sami sebi ali drugim kreirat napada. Samo zaletavanje pod koš, podaje v superge, izgubljene žoge.... selektor jih tudi ne zna vključiti v ekipo, zato igrajo po sistemu Dallasa, kar so nasprotniki hitro ugotovili. Jaz bi si želel v reprezentaci Lakoviča.

  • rudi92 14:22 11.januar 2024.

    Drugi največji brezveznik na KZS (Košarkarski Zmedi Slovenije). Njega pa res ne potrebujemo za mnenje o Luki, saj niti reprezentance ne zna voditi.