Šport > Košarka
21 ogledov

NBA: Idealna peterka

bryant244_main_reuters
1/15
Žurnal24 main
Idealna peterka košarkarjev lige NBA je po mnenju ameriških in kanadskih novinarjev naslednja: LeBron James, Dwight Howard, Kobe Bryant, Kevin Durant in Dwyane Wade.

Ameriški in kanadski novinarji so izbrali najboljše košarkarje v ameriški profesionalni košarkarski ligi (NBA). Če bi lahko igrali skupaj, bi idealno prvo peterko sestavljali letošnji MVP rednega dela, igralec Clevelanda LeBron James, Dwight Howard, Kobe Bryant, Kevin Durant in Dwyane Wade.

Košarkarja Jezernikov iz Los Angelesa Bryanta so v idealno postavo postavili že petič zaporedoma in skupno osmič, od aktivnih igralcev so večkrat, in sicer devetkrat, to čast izkazali le Timu Duncanu, ki so ga tokrat postavili v tretjo najboljšo peterko. Osemkrat je bil v družbi najboljših tudi Shaquille O'Neil. Edini novinec med najboljšimi je Durant (Oklahoma City), s povprečjem 30,1 točke najboljši strelec rednega dela in tudi najmlajši najboljši strelec v zgodovini lige.

Carmelo Anthony, Dirk Nowitzky, Amare Stoudemire, Steve Nash in Deron Williams sestavljajo drugo najboljšo peterko, Duncan, Pau Gasol, Andrew Bogut, Joe Hohnson in Brandon Roy pa tretjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.