Šport > Košarka
9626 ogledov

Neverjetno, kaj je uvodoma počel Dončić, to zmore samo on

Luka Dončić Profimedia
Najboljši slovenski košarkar je že uvodoma pokazal, da je v vrhunski formi.

Luka Dončić je odlično pripravljen na prihajajočo sezono lige NBA. To je dokazal na pripravljalni tekmi z Orlando Magic, ki so jo košarkarji Dallas Mavericks sicer izgubili s 105:110.

Dončić je v slabih 18 minutah igralnega časa zbral 16 točk (6/8 iz igre, 3/5 za tri točke, 1/2 prosti meti), tri skoke, pet podaj, ukradeno žogo in blokado.

Dorian Finney-Smith Luka Dončić NBA Šport Dončić stopil na parket, tako se je odrezal

Dončić je bil v uvodnem delu srečanja nerešljiva uganka za košarkarje nasprotnega moštva. Slovenec je bil bodisi s košem bodisi s podajo udeležen v kar 15 od prvih 17 točk Dallasa na tekmi. Ta številka bi bila lahko še nekoliko višja, če bi soigralci uspeli unovčiti dve njegovi vrhunski podaji.

Najprej je bil z levega roba igrišča po Dončićevi asistenci za hrbtom nenatančen Reggie Bullock, nato pa je z iste pozicije po podaji Slovenca prek glave zgrešil še Javale McGee.

Čeprav sta podaji ostali neizkoriščeni, pa kreativnost in samozavest 23-letnega superzvezdnika nikakor nista ostali neopaženi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.