Šport > Košarka
28457 ogledov

Nov zaplet s prevozom naše reprezentance

Eurobasket 2022 Saša Despot
Slovenski reprezentanti so morali na uvodno tekmo z Litvo s taksiji, saj avtobusa, ki bi jih moral odpeljati na dvoboj, ni bilo. Zdaj so morali reorganizirati še potovanje iz Kölna v Berlin.

Kot nam je uspelo izvedeti, tokrat krivda ni na strani organizatorja (Fibe), kot je bilo v primeru izostalega avtobusa pred tekmo z Litvo, ko so naši reprezentanti poklicali taksije in na tekmo tudi malce zamudili. Organizator se je ponudil, da slovenske reprezentante s čarterskim letom prepelje iz Kölna v Berlin, a je bil let že ob 6. uri zjutraj. Fantje so si po težki tekmi želeli nekoliko daljšega spanca, in  ker v Berlinu niso želeli čakati, da bodo sobe pripravljene, so se odločili, da bodo v Berlin odpotovali v četrtek popoldne kar z vlakom.

Toda danes je (domnevno zaradi vdora vode) prišlo do okvare signalno varnostne naprave na glavni železniški postaji, zaradi česar je že od jutra v Kölnu ves promet obstal. V slovenski reprezentanci so se odločili, da ne bodo tvegali izgubljenega časa in živcev, ter da se bodo še danes v Berlin podali z letalom. Pri Deutsche Bahn so se na težave na glavni železniški postaji že odzvali, kot poroča Bild, je prišlo do okvare omarice za signaliziranje prometa.

Komentarjev 3
  • wiesawa 20:15 08.september 2022.

    Saj so slabši kot Grki. No ja zdaj vidim da se je Nemčija poturčila .

  • jakec1575 16:00 08.september 2022.

    Kaksne sabotaze. Ekipi ob 6ih zjutraj das kao let, da so neprespani. Pol ena jebena omarica vrze ven celo kolnsko postajo. A to so srbski in turski delavci v nemciji, ki stalno sabotirajo slovensko reprezentanco?