Šport > Košarka
2933 ogledov

Ni za občutljive! Tako grozljivo je izgledala poškodba NBA zvezdnika

Giannis Antetokounmpo Profimedia
Atlanta je proti Milwaukeeju serijo izenačila na 2:2, kot kaže pa se bosta ekipi v odločilne tekme podali brez svojih prvih dveh zvezdnikov.

Ekipa Atlanta Hawks je v finalu vzhodnega dela severnoameriške košarkarske lige NBA doma visoko premagala Milwaukee Bucks s 110:88 in izid v zmagah izenačila na 2:2, potem ko je gostujoča ekipa ostala brez svojega daleč najboljšega košarkarja in dvakratnega MVP-ja rednega dela lige NBA, Giannisa Antetokounmpa.

Giannis Antetokounmpo NBA Šport Po poškodbi najboljšega košarkarja zadnjih let Atlanta odpihnila Milwaukee

Tudi Atlanta je igrala brez svojega daleč najboljšega moža, a so Lou Williams, Bogdan Bogdanović in Kevin Huerter nadoknadili izostanek poškodovanega zvezdnika Traeja Younga.

Sicer še ni uradno potrjeno, a najverjetneje nobena izmed ekip v tej seriji več ne bo mogla računati na svojega najboljšega košarkarja, saj si je med padcem v tretji četrtini levo koleno tokrat poškodoval še prvi mož Milwaukeeja, Giannis Antetokounmpo. Dvakratni najkoristnejši igralec lige je pred predčasnim odhodom s parketa sicer dal 14 točk, osem skokov in imel tri podaje.

Posnetki, ki so zaokrožili na spletu namreč prikazujejo grozljivo hiperekstenzijo levega kolena, pri kateri so najverjetneje nastradale zvezdnikove križne vezi.

Viri blizu kluba že poročajo, da so Bucks prepričani, da je njihov vodja že zaključil sezono, a bo več znanega po pregledu z magnetno resonanco.

Giannis je tako zgolj poslednji v seriji velikih zvezdnikov, ki bo zaradi zdravstvenih razlogov prisiljen izpustiti pomembne tekme končnice. Pred njim so namreč na tem črnem seznamu pristali že Young, James Harden, Kyrie Irving, Anthony Davis, Kawhi Leonard, Joel Embiid, Chris Paul, Jaylen Brown, Mike Conley, Donovan Mitchell, Jamal Murray, Kemba Walker...

Ob poškodbi Grka so nemudoma splet preplavila številne objave podpore, pri katerih so v duhu praveg fair playa prevladovala sporočila košarkarjev Atlante.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.