Šport > Košarka
1060 ogledov

"Jordan in LeBron sta postavljala trenerje. In tudi Luka jih lahko."

Luka Dončić Aleksander Sekulić Slovenija Španija Tokio 2020 Anže Malovrh/STA
Potem ko je postalo jasno, da Aleksander Sekulić ostaja selektor slovenske košarkarske reprezentance, je odločitev KZS-ja pojasnil predsednik Matej Erjavec.

Čeprav so nekateri strokovnjaki in (predvsem navijači) prepričani, da je Aleksander Sekulić z reprezentanco že dosegel plafon, pa je Košarkarska zveza Slovenije sporočila, da bo Sekulić še naprej selektor slovenske košarkarske reprezentance. 

Vmes se je sicer vsaj v medijih pogosto omenjalo tudi, da je (tudi) v košarkarski reprezentanci morebiti že čas za tujega strokovnjaka, a vodstvo KZS-ja je ostalo pri Sekuliću. "Tako daleč še nismo. Glede trenerjev je vedno težka debata. Recimo, kar se tiče Dončića, on je igralec ekstra ravni. Prej ga je v Dallasu vodil Carlisle, zdaj Kidd. Zdaj filozofiram, toda nekateri igralci so močnejši od trenerjev. LeBron James postavlja trenerje, Michael Jordan jih je in tudi Luka jih lahko," je prepričan Erjavec.

Kot je zatrdil, Luka Dončić v slovenski reprezentanci ne postavlja selektorja oz. na to ne vpliva. "Če bi tako delal, bi bil prvi, ki bi rekel, tega mi pripeljite, a tega ne naredi. Kaj bo leta 2029, ne vem. Zdaj smo razmišljali tudi o piramidi slovenskega trenerstva. Imamo zelo uspešne trenerje. Sekulić je bil na primer lani drugi v ligi VTB, Lakovič je osvojil evropski pokal," besede predsednika Mateja Erjavca z včerajšnjega druženja z novinarji danes prenaša MMC.

Dodal je, da se z igralci večinoma pogovarjajo o tem, ali bodo igrali ali ne. "Toda imamo družinski odnos in smo se pogovarjali tudi o selektorju. Da bi začutili kakršno koli nasičenost, to pa ne," je v istem pogovoru dodal predsednik KZS-ja.

Ne gre pozabiti, da je Sekulić slovensko reprezentanco prvič v zgodovini "spravil" na olimpijske igre, nato v Tokiu s fanti presenetljivo osvojil četrto mesto (blizu, zares blizu je bila celo medalja: saj se še spomnite tiste blokade Batuma Prepeliču, kajne?). Na letošnjem svetovnem prvenstvu je slovenska izbrana vrsta nastopila pošteno oslabljena, a na koncu pod taktirko Sekulića vseeno izenačila najboljši dosežek na SP-jih, to je sedmo mesto. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.