Šport > Košarka
1984 ogledov

Ob poškodbi Dončića blestela Irving in Hardy, Dallas zlahka slavil

Kyrie Irving Profimedia
Košarkarji Dallasa so še drugič v tem tednu premagali Portland. Dobili so sicer vse štiri medsebojne dvoboje v sezoni, tokrat s 139:103.

Dallas Mavericks so pred dvema dnevoma povsem nadigrali Portland, ekipi pa sta se tokrat znova pomerili v Teksasu. Luka Dončić je na zadnjem obračunu vpisal kar 41 točk, Kyrie Irving jih je dodal 29 ob zmagi s 126:97.

Prepričljiva predstava v sredo pa je vseeno zahtevala davek, gležnja sta si poškodovala Dereck Lively II. in Grant Williams, tokratno tekmo pa je izpustil tudi Dončić, ki ima že nekaj časa težave z mišico v stegnu, zdaj pa je tudi njemu zagodel še gleženj. "Upajmo, da se bo vrnil že čez kakšen dan," je o statusu svojega prvega zvezdnika dejal trener Jason Kidd.

Williams se je pred tekmo celo ogreval, a kmalu ugotovil, da ne bo mogel zaigrati. Poleg omenjene trojice so pri domačih manjkali tudi Dante Exum, Markieff Morris, Richaun Holmes in Maxi Kleber.

Portland je tokratni dvoboj odprl z metom 6/7 in po štirih minutah uvodne četrtine vodil s 15:12. Ob Dončićevi odsotnosti je vajeti igre pri Dallasu povsem prevzel Irving, ki je zaigral šele tretjič po poškodbi, ta ga je za mesec oddaljila z igrišč. Zvezdnik je po omenjenem izidu zaporedoma dosegel sedem točk, skupno pa kar 12 za vodstvo Dallasa s štirimi točkami naskoka.

Tudi minuta odmora gostom ni pomagala, po trojki Tima Hardawayja Jr., ki je po izmetu pristal na nogi Malcolma Brogdona in si tudi sam lažje zvil gleženj, je bilo 31:22, po ukradeni žogi pa je Derrick Jones Jr. sam zaključil protinapad in prednost prvič dvignil na dvomestno število točk.

Četrtina se je končala z 38:26.

Irving je na začetku druge četrtine zadel trojko, a so to bile edine točke Dallasa v štirih minutah in pol. Portland se je tako približal na -4, nato pa je Hardaway Jr. ob prekršku poskrbel za 43:37. Dodatni prosti met je nato sicer zgrešil.

Na polovici četrtine je bilo že znova +13 po trojki Jadena Hardyja, Mavericks so namreč dosegli devet zaporednih točk.

Hardy je ob koncu prvega polčasa s petimi točkami odgovoril na nov niz Portlanda, a se je ta tri sekunde pred odhodom na glavni odmor z uspešnim metom za tri točke Jeramija Granta vseeno približal na 53:60.

A ostalo je dovolj časa, da je Josh Green sprejel podajo čez celotno igrišče, za asistenco je poskrbel Irving, in zadel težek met še pred zadnjim piskom sirene. Pri tem je Avstralec za las stopil na črto, z dvema točkama pa je Dallas popeljal do 62:53.

Drugi polčas so domači odprli z delnim izidom 7:0 in tako prišli do največje prednosti na tekmi pri +16. Najprej je zadel Green, trojko je dodal Jones Jr., Irving pa je po uspešnem prodoru in košu gostujočo klop po vsega dveh minutah tretje četrtine prisilil v 'timeout'.

Košarkarji Portlanda so se poskušali vrniti prdvsem z meti za tri točke, vendar so bili v tej nameri neuspešni. Drugi del so sicer odprli z metom 0/7 iz igre, v skoraj petih minutah so dosegli le dve točki, še ti s črte prostih metov. Prednost domačih se je še pred polovico četrtine povzpela na 24 točk.

Igra gostov se je povsem razpadla. Ob sedmih izgubljenih žogah in metu 2/13 so Blazers po košu Irvinga že zaostajali s 60:96. Do konca tretje četrtine so ostale še tri minute in pol, dvoboj pa je bil pravzaprav že odločen. 

V zadnjo četrtino se je vstopilo z rezultatom 102:69. Dallas je tretjo četrtino tako dobil s kar 40:16.

Ob visoki razliki so priložnost za dokazovanje na obeh straneh dobili košarkarji, ki skozi sezono doslej niso prišli do zajetnejše minutaže.

Na koncu je šest košarkarjev Dallasa preseglo mejo desetih doseženih točk. Irving, ki v zadnjih 12 minutah razumljivo ni več stopil na parket, je v svojo statistiko vpisal 24 točk, k temu pa dodal še devet skokov, pet podaj ter po dve blokadi in ukradeni žogi.

Vseh 11 igralcev, ki so bili ob zdesetkanem moštvu v zapisniku, je sicer vknjižilo točke, dvoštevilčno znamko pa so poleg Irvinga dosegli še Hardy (19 točk, 9 skokov, 9 asistenc), Hardaway Jr. (19), A. J. Lawson (14), Green (14) in Jones Jr. (12).

Na koncu je bil na semaforju izpisan rezultat 139:103.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice