Šport > Košarka
16 ogledov

Olimpija lovi drugo evroligaško zmago

(Union Olimpija : Szolnoki Olaj) ABA
Union Olimpija bo nocoj v Stožicah lovila drugo zmago v letošnji sezoni Evrolige. Nasprotnik bo italijanski Cantu, ki so ga Ljubljancačni letos že premagali. Varovanci Saša Filipovskega bodo poskušali prekiniti niz štirih porazov v najmočnejši evropski košarkarski ligi.

Košarkarji Uniona Olimpije bodo skušali danes ob 20. uri ponoviti to, kar jim je enkrat že uspelo - premagati italijanski Cantu. Ljubljančani so edino zmago v evroligi zabeležili v prvem kolu v začetku oktobra, ko so senzacionalno zmagali v Cantuju. Nato so doživeli štiri poraze v nizu, zdaj pa upajo, da se bo njihova krivulja znova obrnila navzgor. Prvi korak so storili v nedeljo v ligi Aba, ko so prekinili niz sedmih porazov.

Cantu prihaja v Ljubljano z izkupičkom 2-3 in nujno potrebuje zmago, če želi ohraniti upanje na drugi del evrolige. Ekipa, ki jo vodi Andrea Trinchieri je v dobri formi, saj je zadnje dve tekmi dobila z več kot dvajsetimi točkami razlike, zato je velik favorit za zmago. Cantu ima odlične strelce, okostje ekipe pa letos sestavljajo bivši igralec Uniona Olimpije Manuchar Markoishvili, odlični italijanski strelec in reprezentant Pietro Aradori, ki se je ekipi letos pridružil po prihodu iz Siene ter raznovrstna ameriška igralca, center Alex Tyus in organizator igre Jerry Smith. V zadnjih dveh tednih je vlogo prvega organizatorja igre prevzel manj izkušeni Jonathan Tabu, saj se je Smith težje poškodoval.

Pomembne vloge v ekipi imajo tudi izkušeni krilni center Marteen Leunnen ter Italijana Nicolas Mazzarino in Marco Cusin. Ekipi se je letos pridružil tudi izjemno raznovrstni ameriški krilni igralec Jeff Brooks. Poimensko ekipa Cantuja ni pretirano sloveča, a izjemno nevarna in homogena, saj prav vsako tekmo strelsko preseneti kakšen iz med naštetih igralcev.

Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice Filipovski Žakelj Murić | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Ljubljančani na drugi strani se zavedajo, da je to zanje najverjetneje predzadnja evroligaška tekma v dvorani Stožice. V drugem delu predtekmovanja bodo namreč trikrat gostovali in poleg Cantuja gostili le ruski Himki. "Cantu je v dobri formi. Doma so premagali Fenerbahče za dvajset točk. Dobro se poznamo z njimi, saj imamo že izkušnje iz prve tekme, ko smo bili boljši nasprotnik. Želimo potrditi dobro obrambo in disciplino v igri. Upamo, da nam bo stekel met. Vemo, kje so njihove nevarnosti. So disciplinirana ekipa, ki igra na dolge napade, če vidi, da nima priložnosti za hiter protinapad. Potrebujemo natančne podaje in disciplino v napadu, hkrati pa želimo, da bi bila dvorana čim bolj polna, saj nam lahko gledalci dajo tisti kanček moči, ki ga potrebujemo za zmago proti močnejšemu tekmecu. Želimo ponoviti predstavo, ki smo jo proti njim prikazali v Italiji" pravi trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.