Šport > Košarka
10 ogledov

Phoenix na robu končnice: Dragić izenačen s Telički

goran dragić phoenix suns indiana pacers nba Reuters
Phoenix Suns so na gostovanju premagali Atlanto Hawks ob 19 točkah Gorana Dragića in se izenačili z Dallas Mavericks na osmem mestu zahodne konference, ki še vodi v končnico (102:95).


Goran Dragić
in njegovi soigralci imajo po četrti zaporedni zmagi na osmem mestu zahodnega dela lige, ki kot zadnje vodi v končnico, enako razmerje zmag in porazov kot Dallas Mavericks. Sedmi so Memphis Grizzlies z Benom Udrihom, ki so dobro domačo formo potrdili z zmago nad Minnesoto Timberwolves (109:92).

Dragić je za zmago Phoenixa prispeval 19 točk, v 36 minutah je imel šest podaj, skok, dve ukradeni in štiri izgubljene žoge. Ljubljančan je bil za Ericom Bledsoejem (20 točk) drugi strelec ekipe, kar 14 točk pa je prispeval v zadnjih dveh četrtinah. Kar štirje košarkarji Phoenixa so dosegli deset ali več točk za četrto zaporedno zmago.

Dragić: Igrati tako je veliko lažje

Sonca so zadela 12 od 24 metov za tri točke, še posebej učinkoviti so bili na začetku tekme, z zaporednimi meti izza črte pa so na koncu tudi dokončali delo v olimpijskem mestu. Bledsoe je zadel vse tri mete, Channing Frye je metal 4/9 za svojih 18 točk, poleg Dragića (19 točk) pa sta bila razpoložena Markieff Morris (17) in Gerald Green (13).

"V napadu so bili vsi 'vključeni', vsi so bili zbrani," je po tekmi dejal Dragić. "Če se branimo tako, kot smo se, potem lahko tečemo, zadevamo  trojke in igrati tako je veliko lažje," je dodal eden izmed junakov letošnjega naskoka na končnico in udeleženec All-Star vikenda. Tudi Atlanta je na robu napredovanja, a je v boju za osmo mesto na vzhodu izgubila nekaj kredita s tretjo zaporedno zmago. Paul Millsap in DeMarre Carroll sta dosegla po 19 točk, Jeff Teague in Lou Williams pa po 17.

Nesebična ekipa

Rezultat je bil nazadnje izenačen pri 59, nato pa so Arizončani prevzeli pobudo in na koncu tretje četrtine pobegnili z nizom 14:4. Dragić je morda odločilno tretjino zaključil z izjemnim prodorom čez praktično celo igrišče in zadel 1,5 sekunde pred koncem za 77:68 na semaforju.

"Mislim, da je najboljša stvar pri tej ekipi to, da ni sebičnosti," je svojega slovenskega soigralca dopolnil Frye. Hawksi so se v zadnji četrtini sicer približali na štiri točke zaostanka, toda Markieff Morris in Bledsoe sta z zaporednimi trojkami nekaj več kot dve minuti pred koncem odločila dvoboj.

Odvisno od njih

Izkupiček Phoenixa je po ponedeljkovi zmagi 42-29 takšen, kot ga ima Dallas, in le "pol tekme" slabši od Memphisa ter tri od Portland Trail Blazers in Golden State Warriors. Sonca se na stanje na lestvici (še) ne ozirajo preveč, trdijo igralci.

Noah George Chicago Bulls Indiana Pacers liga NBA | Avtor: EPA EPA
"Od nas je odvisno. Moramo igrati tako, kot da smo že notri," je recept razkril Frye. Arizončani so po izjemni vrnitvi v Minnesoti, ko so se vrnili po 22 točkah zaostanka za zmago (127:120), potrdili svoj borbeni duh tudi v Atlanti, ki je še ob polčasu vodila (45:42).

Grizliji še naprej grizejo doma

Košarkarji Memphisa so doma ugnali Minnesoto in imajo 42 zmag, tako kot Phoenix in Dallas, vendar en poraz manj (28). 

Udrih je za Memphis igral dobrih šest minut in v tem času dosegel štiri točke ter izgubil eno žogo. Mike Conley je vodil domače do zmage s 23 točkami, šestimi podajami, petimi skoki in dvema ukradenima žogama v 29 minutah, Zach Randolph je dodal 17 točk, Marc Gasol pa 14 točk in 12 skokov.

Philadelphia pred rekordnim nizom ... porazov

Austin Daye z 22 točkami, od tega šestimi trojkami, in Tim Duncan (19) sta bila najboljša strelca San Antonio Spurs. Trenutno najboljša ekipa lige je za 14. zaporedno zmago doma ugnala Philadelphio 76ers (113:91). Ta je doživela 25. poraz v nizu, kar je klubski rekord. Če bi noči na petek po slovenskem času v Houstonu doživela poraz, bi Philadelphia izenačila neslavni rekord po zaporednih porazih, ki ga ima ekipa Cleveland Cavaliers iz sezone 2010/11.

Drugi v ligi in na zahodnem delu ostajajo igralci Oklahome City Thunder, ki so doma visoko odpravili Denver Nuggets (117:96). Še vedno pa ne najdejo prave forme košarkarji Miami Heat, branilci naslova, ki so sicer premagal Portland Trail Blazers (93:91), vendar so s tem dosegli šele peto zmago na zadnjih 12 tekmah. LeBron James je ob 32 točkah 11,7 sekunde pred koncem Miami povedel v vodstvo, Chris Bosh (15 točk, 8 skokov) pa je z blokado preprečil, da bi Damian Lillard v zaključku dosegel koš za goste.

Miami je drugi na vzhodnem delu lige, kjer je na čelu Indiana Pacers, ki pa je klonila pri Chicago Bulls (89:77). Taj Gibson je bil s 23 točkami na čelu petih domačih igralcev, ki so dosegli dvomestno število točk.

Liga NBA, rezultati:

Atlanta Hawks : Phoenix Suns 95:102
Dragić (Suns) 19 točk, 6 podaj, 1 skok in 2 ukradeni žogi v 35:59 min.

Memphis Grizzlies : Minnesota Timberwolves 109:92
Udrih (Grizzlies) 4 točke v 6:15 min.

Charlotte Bobcats : Houston Rockets 89:100
Miami Heat : Portland Trail Blazers 93:91
New Orleans Pelicans : Brooklyn Nets 109:104*
Oklahoma City Thunder : Denver Nuggets 117:96
Chicago Bulls : Indiana Pacers 89:77
San Antonio Spurs : Philadelphia 76ers 113:91
Utah Jazz : Detroit Pistons 94:114
Los Angeles Clippers : Milwaukee Bucks 106:98
* – po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.