Šport > Košarka
16 ogledov

Pipanovi bivši brez usmiljenja do Olimpije

Union Olimpija MZT Skopje Aerodrom liga ABA Stožice Čekovski Omić Nebojša Tejić/ABA
Union Olimpija je v prvi tekmi nove sezone visoko klonila v prestolnici Makedonije. Pred 3500 gledalci v dvorani Borisa Trajkovskega je bil MZT boljši za 19 točk (79:60). Krka v soboto gosti Budućnost.

Košarkarji Uniona Olimpije so trinajsto sezono regionalnega tekmovanja začeli z visokim porazom. Na gostovanju v Skopju so morali premoč priznati ekipi MZT, ki je zmagala z 19 točkami prednosti (79:60).

Precej spremenjena zeleno-bela zasedba - manjkal je Američan Cedric Jackson - v Makedoniji ni imela pravih možnosti za presenečenje. Z nizkim odstotkom zadetih metov, slabim skokom in s preveč napakami je že v uvodu zaostala za deset točk (23:13), zavoljo neuigranosti in pomanjkanja razpoloženih igralcev pa tudi v nadaljevanju ni ogrozila zmage domačih.

Popravni izpit s Cibono

Po trideset minut so igrali Sasu Salin, ki je bil z dvanajstimi točkami prvi strelec zmajev, Nebojša Joksimović, ki je zbral deset podaj, in 25-letni Deividas Gailius iz Litve, ki je dosegel enajst točk.

Ljubljančani pod vodstvom trenerja Aleša Pipana (ki je še lani vodil prav MZT, na zadnjem EuroBasketu v Sloveniji pa tudi makedonsko reprezentanco) bodo imeli naslednji teden dve priložnosti za popravni izpit; v četrtek doma s Cibono in v nedeljo, 13. oktobra, v gosteh pri Širokem Brijegu

Jadranska liga, 1. kolo:

MZT Skopje : Union Olimpija 79:60 (19:15, 20:13, 22:13, 18:19)
Gečevski in D. Stojanovski po 16, Sinovec 13; Salin 12, Gailius in Stephenson po 11. 

Sobota ob 17.00:
Cibona - Radnički
Široki - Crvena zvezda

ob 19.00:
Krka - Budućnost
Zadar - Szolnoki Olaj

Nedelja ob 17.00:
Partizan - Igokea

ob 19.00:
Mega Vizura - Cedevita

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.