Šport > Košarka
177 ogledov

Pomembna zmaga proti neposrednemu tekmecu

Petrol Olimpija Petrol Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Petrola Olimpije so v tekmi 19. kroga lige Aba premagali Igokeo z 92:69 (24:12, 48:33, 74:52).

Ljubljanski košarkarji so končno odigrali tekmo tako, kot od njih pričakujejo in želijo navijači. V zadnjem trenutku, saj bi jim ob morebitnem porazu voda v regionalnem tekmovanju že pošteno zalila grla, so se z dobro predstavo rešili zadnjega mesta, ob tem pa so enega od neposrednih tekmecev v boju za obstanek premagali z večjo razliko, kot so izgubili prvo v gosteh (105:115), tako da so zdaj na 10. mestu lige Aba.

Pred dvobojem so se v ljubljanskem taboru zavedali, kako pomembna je današnja tekma, v en glas so napovedovali odločen boj. Napovedi so tudi uresničili, sredi prve četrtine so po izidu 13:12 začeli svojo tekmo in Igokei niso dovolili, da bi se še približala.

Zmajem je šlo tokrat vse od rok, imeli so dovolj razpoloženih igralcev (Luka Šamanić 18 točk, Jan Špan 14, Marvin Jones 13, Aleksandar Lazić 12 ...), zadevali so trojke vselej, ko je bilo pomembno in bili v tem elementu tudi bistveno učinkovitejši kot tekmeci (9-19 in 2-27), tako da ni bilo presenečenje, da Igoeka ni mogla blizu.

Le konec druge četrtine so gostje razliko zmanjšali na -15, toda tokrat dobro naoljen ljubljanski stroj je v tretji in zadnji četrtini nadaljeval delo in razlika je narasla že na 31 točk (83:52), na koncu pa je bilo za ljubljansko prednost v medsebojnem razmerju med tema ekipama še vedno več kot dovolj tudi + 23.

V regionalnem tekmovanju je na sporedu tritedenski premor, v naslednjem krogu pa bo ljubljanska ekipa 4. marca gostovala pri FMP.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.