Šport > Košarka
106 ogledov

Katastrofa Krke, Olimpija uspešna v gosteh

Rok Stipčević Krka/Drago Perko/kosarka.si
Košarkarji Krke so v 20. krogu lige Aba izgubili s Cibono z 52:87 (12:27, 25:53, 43:69), Olimpija je premagala Split s 83:79 (22:21, 36:34, 57:56).

Košarkarji Krke so v dvoboju s tekmecem iz spodnjega dela razpredelnice lige Aba doživeli novo razočaranje. Cibona, ki je sicer že na prvi tekmi v Zagrebu v začetku novembra slavila z 38 točkami prednosti, je sredi Novega mesta zmagala s 87:52.

Novomeščani so tako doživeli dvanajsti zaporedni poraz - nazadnje so zmagali konec oktobra - in si s Splitom (3-15) delijo zadnje mesto, ki pomeni izpad iz elitne regionalne druščine.

Za Krko je bila to prva od treh tekem v nizu proti tekmecem v boju za obstanek. Po pokalnem in reprezentančnem premoru jo v začetku marca doma čaka Split, nato pa gostovanje pri Borcu iz Čačka. Preostalih šest tekem bo igrala z ekipami iz zgornjega dela lestvice; doma z Mego, FMP in Budućnostjo, v gosteh pa z Mornarjem, Crveno zvezdo in Igokeo.

Izbranci trenerja Daliborja Damjanovića so bili v zaostanku od samega začetka. Cibona, ki jo po novem vodi slovenski strokovnjak Gašper Okorn, je povedla s 14:2 in nato več ali manj le višala razliko. Prvo četrtino je dobila s 27:12, drugo s 26:13, tako da je bilo nadaljevanje pri vodstvu z 28 točkami zgolj formalnost.

Krko naslednji teden čaka zaključni turnir pokala Spar, kjer bo branila lanski naslov. Na Kodeljevem v Ljubljani se bo v polfinalu pomerila z zmagovalcem dvoboja Zlatorog - Cedevita Olimpija.

Murić izjemen v zadnjih minutah

Ta je v ligi ABA tokrat gostovala pri Splitu in vpisala enajsto zmago v ligi Aba (11-7), šesto v gosteh oziroma četrto zaporedno v vseh tekmovanjih ter se uvrstila med prve štiri ekipe v regionalni eliti. V Splitu je slavila s 83:79.

Ljubljančani bodo naslednji teden nastopili v pokalu Spar, nove preizkušnje v ligi Aba in evropskem pokalu pa jih čakajo marca po reprezentančnem premoru. Najprej zaostala tekma lige Aba v Baru, nato pa tri domače tekme v nizu, dve v evropskem pokalu proti Budućnosti in Promitheas Patrasu ter z Mego iz Beograda.

Cedevita Olimpije je do dveh načrtovanih točk prišla težje od pričakovanj. Glavne zasluge za zmago ima Edo Murić, ki je v zadnjih sedmih minutah dosegel enajst od svojih 17 točk (met za dve 4:4, trojke 3:6, 9 skokov, indeks 27).

Najprej je pri zaostanku 62:64 vknjižil pet zaporednih točk, ko je Split, ki je v zadnjih desetih tekmah vpisal le eno zmago, v 37. minuti izenačil na 70:70, pa je ukradel žogo, ujel skok v napadu in zadel dve trojki. Zadnji žebelj v dalmatinsko krsto je 35 sekund pred koncem s trojko zabil Jogi Ferrell (79:74).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice