Šport > Košarka
1250 ogledov

Prepelič do rekorda sezone

Klemen Prepelič Profimedia
Rekord sezone Klemna Prepeliča premalo za zmago nad vodilnim Olympiacosom.

Slovenski košarkar Klemen Prepelič je v 25. krogu evrolige dosegel 21 točk in postavil osebni rekord v tej sezoni, vseeno pa je morala njegova Valencia priznati premoč vodilnemu Olympiacosu, ki je slavil z 92:85.

Španci so dvakrat vodili s 15 točkami naskoka, Grki pa so v drugem polčasu dvignili raven igre in z delnim izidom 30:13 v tretji četrtini zabeležili sedmo zaporedno zmago v evroligi.

Prepelič je odigral eno svojih najboljših partij v evroligi. Za tri točke je zaostal za rekordom iz leta 2021. Trojke je metal 5:7, za dve točki 2:2, proste mete pa 2:2. Ob štirih podajah je imel statistični indeks 23 (osebni rekord je 29).

Zmage se je veselil tudi Mike Tobey v dresu Barcelone, ki je bila doma boljša od Monaca z 80:70. Američan je v 11 minutah zbral dve točki in dva skoka.

Katalonci so vpisali 17. zmago, tako da si z Real Madridom, ki ima tekmo manj, delijo drugo mesto. Olympiacos jih ima 19, Monaco je ostal pri 15, prav toliko pa jih ima tudi Fenerbahče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice