Šport > Košarka
19 ogledov

Prestari? Prepočasni? Nikakor!

Paul Pierce je dal za drugo zmago 28 točk, Mickael Pietrus vsega pet. (Foto: Reu
1/14
Žurnal24 main
Čarovniji je zmanjkalo čarovnije, predlanski prvaki pa igrajo kot v svoji šampionski sezoni. Na drugi tekmi finala Vzhoda so Boston Celtics Orlando Magice premagali s 95:92 in povedli z 2:0 v zmagah.
Vse bomo naredili, da serijo zmagamo s 4:0. A vemo, da so Magici talentirana ekipa in tako naslednjih dveh zmag ne jemljemo kot nekaj že osvojenega.
Paul Pierce

Prepočasni? Nikakor. Še posebej Rajon Rondo je hiter kot strela in tako je dal 25 točk in imel osem podaj. Prestari? Nikakor. Z leti imajo toliko več izkušnje. Paul Pierce se je ustavil pri 28 točkah, Kevin Garnett pa pri 10 in devetih skokih. V rednem delu res niso blesteli, a očitno so najbolje prihranili za konec sezone, ko to šteje največ. "Res je. Očitno smo res prihranili za konec," se strinja kapetan Pierce. Še več: obe tekmi so zmagali v Orlandu, potem ko Čarovnija doma ni poznala poraza 14 srečanj zapored! Če naslednji dve dobijo doma, bodo pometli z Magici, na katere je stavilo tudi veliko Slovencev.

Davis zabije, Howard blokira Ronda, alley-oop Nelsona do Howarda, prodor Ronda, nato Rajon ukrade žogo in v protinapadu položi kot Jordan. To je pet najlepših akcij tekme. Poglejte jih v videu.

Dwight Howard je dal svojih 30 točk, s po 16 točkami sta se dokazala tudi Vince Carter in J. J. Redick. Kot na prvi tekmi so tudi na drugi Kelti vodili tri četrtine (tudi za 10 točk), nakar so sredi zadnje Magici povedli, a na koncu so košarkarji iz Bostona dokazali, kdo je boljši. Jameer Nelson je v zadnji sekundi skušal s trojko iz obupa izsilili podaljšek. Neuspešno! Razprodana Amway Arena je morda videla sploh zadnjo tekmo lige NBA (prihodnje leto bodo Magici igrali v novi dvorani). "Ne bom nehal verjeti. In ne bom dovolil, da moji soigralci ne bodo nehali verjeti," se ne predaja Howard.

Liga NBA, finale Vzhoda:

Orlando Magic : Boston Celtics 92:95  /0:2/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.