Šport > Košarka
1136 ogledov

Prvi igralec, ki je v NBA zaigral v štirih desetletjih

Vince Carter Profimedia Vinsanity je v NBA karieri v povprečju dosega 16.9 točke, 4.3 skoka in 3.1 podaje na tekmo.
Košarkar Atlante z izjemnim dosežkom.

Vince Carter je vstopil v igro ob koncu prve četrtine dvoboja Atlante proti Indiani. S tem je postal prvi košarkar, ki je v ligi NBA igral v štirih desetletjih. Leta 1998 so ga na naboru kot petega izbrali Golden State Warriors, a so ga takoj poslali v Toronto za takratnega četrtega na draftu Antawna Jamisona. Zaradi lockouta v tisti sezoni je Carter prvo tekmo sicer odigral v januarju 1999, trenutno pa je v svoji 22. NBA sezoni, kar je prav tako rekord. Konec meseca bo dopolnil 43 let.

Pri Torontu je predvsem zaradi svojih atraktivnih zabijanj postal ljubljenec navijačev, v tem elementu je zmagal tudi na All-Star vikendu leta 2000. Kasneje je oblekel še drese New Jerseyja, Orlanda, Phoenixa, Dallasa, Memphisa in Sacramenta, v Atlanti pa igra drugo sezono. Ob sinočnji zmagi proti Indiani (116:111) je zbral tri točke, tri skoke in asistenco, na parketu pa je prebil 18 minut. V tej sezoni sicer v povprečju dosega 5.2 točke, 2.0 skoka in 1.0 podaje na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice