Šport > Košarka
11551 ogledov

"Rad bi se zahvalil tudi taksistom"

košarka ep 2022 SLO-LIT Saša Despot
Vlatko Čančar je prepričan, da je dvoboj odločilo srce.

Slovenija je na dvoboju z Litvo v zadnji minuti prvega polčasa vodila le za točko, ko je Luka Dončić izgubil žogo, v protinapad pa je krenil na tekmi sicer odlični Mindaugas Kuzminskas. Ta je prišel do slovenskega koša in želel položiti za vodstvo Litovcev, vendar ga je dohitel Vlatko Čančar in mu podelil pravo košarkarsko 'banano'. Primorec je nato stekel v napad, dobil žogo in se odločno pognal proti obroču tekmeca. Ob prekršku je vrgel na koš in zadel, kasneje pa je dodal še prosti met.

"Takšna je naša reprezentanca. Ko stvari ne gredo po načrtu, lahko marsikaj nadoknadiš s takšno potezo. Vsakdo lahko nekaj prispeva, tokrat sem jaz," je po tekmi dejal košarkar NBA zasedbe Denver Nuggets.

Dvoboj se je sicer začel sila nenavadno za Slovence. Ti so na prizorišče tekme namreč prišli s taksiji, saj avtobus organizatorjev, na tokratnem prvenstvu še kar nekaj reči šepa povsem netipično za Nemce, preprosto ni prišel. Čančar pripetljaju pred dvobojem z Litvo ni namenil preveč besed: "Vožnja s taksiji ni bila problem, vseeno smo pravočasno prišli na dvoboj. Prišli smo v dvorano, ko sta Madžarska in Bosna in Hercegovina še igrali. Ni bilo posebnih težav, morda nas je to še nekoliko podžgalo. Rad bi se zahvalil taksistom. Kdo je plačal? V našem avtu je Žiga Dimec."

S taksiji na tekmo eurobasket Šport Sramotna poteza Fibe: Avtobusa od nikjer, na tekmo kar s taksiji

Obračun je bil kasneje vseskozi izenačen, igralo se je v valovih, kljub temu, da je Slovenija večji del tekme bila v ospredju, pa so tik pred polovico zadnje četrtine Litovci povedli z 78:73. A odgovor je bil po minuti odmora silovit, sledil je delni izid 15:3 v korist Slovenije, s tem pa je bila tekma pravzaprav že odločena.

"Ko imaš v ekipi dva takšna fenomenalna igralca kot sta Goran in Luka, je to lažje. Že velikokrat sta bila v takšnih situacijah in ko sta ona mirna, je tudi cela reprezentanca mirna. In s tem prihraniš nekaj energije."

košarka ep 2022 SLO-LIT | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Danes je odločil dober game plan (načrt tekme; op.p) s strani trenerja in uresničitev tega s strani igralcev. Pomembno je bilo zaustaviti litovski 'twin towers'. In to nam je uspelo. Predvsem smo poskušali limitirati Valančiunasa in Sabonisa, zato smo nekoliko plačali in prejeli nekaj trojk. Njihovi role players (manj pomembni igralci; op.p) so imeli izjemno tekmo. A vseskozi smo prihajali zraven. Imeli smo vodstvo, pa ga izgubili in nato spet povedli. Na koncu smo zmagali zaradi srca. Mislim, da smo pokazali, kaj je bistvo te reprezentance."

košarka ep 2022 SLO-LIT Eurobasket Šport Slovenija z odlično končnico do zmage nad žilavim nasprotnikom

"Težko je igrati proti dvema dominatnima igralcema pod košem kot sta Valančiunas in Sabonis, še zlasti v evropski košarki. Mislim, da sta Edo (Murić; op.p) in Mike (Tobey; op.p) opravila odličen posel, a zasluga pripada celotni ekipi, saj smo se držali zastavljenega načrta," je dvoboj s Litovci, ki se je končal z zmago Slovenije z 92:85, še strnil Čančar.

košarka ep 2022 SLO-LIT | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 2
  • sam1 06:23 02.september 2022.

    Tudi ogromno število navijačev in obilna pomoč sodnikov nista rešili litovcev pred porazom....bravo fantje !!!!

Sorodne novice