Šport > Košarka
139 ogledov

Real ostal živ po velikem preobratu

Real Madrid Anadolu Efes Evroliga Epa
Po tekmi v španski prestolnici še vedno ni znan prvi udeleženec zaključnega turnirja.

Košarkarji madridskega Reala so dobili tretjo tekmo četrtfinala Evrolige proti Anadolu Efesu (80:76) in znižali zaostanek v zmagah na 1:2. Četrta tekma bo v četrtek znova v španski prestolnici, morebitna peta in odločilna pa naslednji teden v Turčiji.

Real Madrid je na uvodnih tekmah v Carigradu dvakrat visoko izgubil, v domači dvorani pa je kljub odsotnosti prvega strelca in skakalca moštva Walterja Tavaresa pripravil presenečenje. Desetkratni evropski prvaki so v zadnjih minutah z delnim izidom 17:2 nadoknadili zaostanek 61:74 ter podaljšali serijo na tri zmage.

Sergio Llull je dosegel 20 točk, od tega 13 v zadnji četrtini, ki jo je Real Madrid dobil z 32:18. V zadnjih desetih minutah so izbranci trenerja Pabla Lasa dosegli štiri točke več kot v prvem polčasu. Pri Efesu je izstopal Vasilije Micić z 29 točkami.

Jaka Blažič Cedevita Olimpija Mega ABA Šport Pirova zmaga Olimpije, Mornar zadal smrtni udarec

V sredo so na sporedu ostali četrtfinali; CSKA vodi proti Fenerbahçeju 2:0, prav tako Armani Milano proti Bayernu, dvoboj med Barcelono in Zenitom pa je izenačen na 1:1.

Evroliga, četrtfinale (tretje tekme):

Real Madrid - Anadolu Efes 80:76 (15:15, 13:23, 20:20, 32:18)  /1:2/
Llull (7 as) 20; Micić (6 as) 29.

SREDA:
Zenit St. Peterburg - Barcelona  /1:1/
Fenerbahçe - CSKA Moskva  /0:2/
Bayern München - Olimpia Milano  /0:2/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na tri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.