Šport > Košarka
38 ogledov

Rojstni list "Air" Jordana na dražbi dosegel 26.290 $

Michael Jordan rojstni list avkcija dražba
1/2
Reševalni pas/Twitter
Neimenovani navijač si je na dražbi, ki jo je organiziralo podjetje Heritage Auctions, za 26.290 dolarjev (19.800 evrov) zagotovil rojstni list Michaela Jordana.

17. februarja leta 1963 je na svet v brooklynski bolnišnici privekal Michael Jeffrey Jordan, pokojni oče James Jordan in mati Delores Peoples pa si verjetno niti v sanjah nista predstavljala, da bo rojstni list malega Michaela dobrih 50 let kasneje vreden več kot 26 tisoč dolarjev.

Na dražbi, ki jo je organiziral Heritage Auctions, je za dragocena kosa papirja najvišja ponudba znašala 26.290 dolarjev ali 19.800 evrov, kolikor je na koncu moral odšteti neimenovani navijač. Ta lahko zdaj vedno znova preveri, da se je legendarni ameriški košarkar v bolnišnici Cumberland rodil ob 13.40.

Njegov oče je imel na dan rojstva 25, mama pa 21 let, kot očetov poklic pa je naveden dostavljavec. Michael Jordan je kasneje kot verjetno najboljši igralec v zgodovini lige NBA zaslovel v dresu Chicago Bulls, z reprezentanco Združenih držav Amerike pa je osvojil tudi dve zlati olimpijski kolajni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.