Šport > Košarka
56 ogledov

Se Dragiću obeta slaba novica?

dwayne wade lebron james EPA
Dwayne Wade se z Miami Heat še vedno ni uspel dogovoriti o podrobnostih nove pogodbe, neuradno pa se govori, da bi se zvezdnik vročice lahko preselil v Cleveland Cavaliers, kjer bi združil moči z nekdanjim soigralcem LeBronom Jamesom.

Cleveland Cavaliers, aktualni prvaki lige NBA, iščejo protiutež za prestop Kevina Duranta, ki se je iz Oklahome City Thunder preselil v Golden State Warriors.

Med kandidat za selitev med konjenike naj bi bil Dwayne Wade, soigralec slovenskega reprezentanta Gorana Dragića, ki se na Floridi še vedno ni uspel dogovoriti za novo pogodbo.

dwayne wade lebron james | Avtor: EPA EPA
Po poročanju časnika Miami Herald so se odnosi med vodstvom kluba in prvim strelcem ekipe močno poslabšali, saj je Miami pripravljen ponuditi 40 milijonov dolarjev za dve sezoni, medtem ko si Wade želi vsaj še deset milijonov več.

Ameriški košarkar, ki je v Miamiju preživel celotno kariero, v svojih izjavah ni skrival želje, da bi profesionalno pot nadaljeval na Floridi, a selitev ni izključena, če z vodstvom ne bo našel skupnega jezika. 

''Če bo šlo vse dobro, upam, da bomo imeli še eno priložnost. V mojih 13 letih smo imeli tudi nekaj slabših sezon, a večino časa smo bili konkurenčni. S pravimi potezami in nakupi smo lahko znova v igri,'' je nedavno dejal Wade.

Wada bi si v Clevelandu najbolj želel LeBron James, s katerim sta skupaj osvojila dva šampionska prstana. Kralj James je po vrnitvi v rodni Ohio večkrat priznal, da močno pogreša svojega nekdanjega soigralca.

goran dragić dwayne wade miami heat | Avtor: Profimedias Profimedias
Miami Herald trdi, da sta Wade in Miami Heat v slabih odnosih, zato selitev ni izključena, a ponovna združitev udarne dvojice za zdaj ostaja le govorica.

Največjo težavo pri pogajanjih Wada in Clevelanda predstavlja omejitev plač oziroma t.i. salary cap. Aktualni prvaki imajo le 3,4 milijona dolarjev manevrskega prostora, kar košarkarju, ki si želi več kot 20 milijonov na leto, ne pomeni prav veliko.

Ena od možnosti je, da bi tako James kot Wade pristala na občutno zmanjšanje plače, kar pa po mnenju strokovnjakov ni izvedljivo. 

Cleveland pa ni edina ekipa, ki se zanima za Wada. Košarkarja v svoje vrste vabijo Milwaukee Bucks, ki so mu za tri leta pripravljeni plačati 70 milijonov dolarjev, vendar je Wade sestanek z njimi odpovedal.

Več od Miami Heat je pripravljena plačati tudi ekipa Denver Nuggets, a pogovori za zdaj še niso obrodili sadov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.