Šport > Košarka
22639 ogledov

Selektor Kanade o Slovencih: Kar naj se pritožujejo

Dvoboji Dončić - Brooks Profimedia
Kanadski košarkarji so se po zmagi nad Slovenijo prvič uvrstili v polfinale svetovnega prvenstva. Še vedno pa v Manili močno odmevajo besede Dončića o umazani taktiki nasprotnikov, ki da so jo omogočali tudi sodniki. Ti so puščali izjemno grobo igro nad prvim zvezdnikom letošnjega prvenstva.

"Če se pritožujejo, pa naj se kar pritožujejo. Mi moramo igrati svojo igro in ohraniti zbranost, da nadzorujemo tisto, kar lahko nadzorujemo," je po zmagi nad Slovenijo ter pred polfinalno tekmo s Srbijo dejal kanadski selektor, Španec Jordi Fernandez. Ta je kot ključ do uspeha kanadske reprezentance izpostavil odlično ekipno igro ter izjemno obrambo Dillona Brooksa nad Luko Dončićem.

Opisal jo je z naslednjimi hvalnicami. "V obrambi nad Dončićem je še posebej blestel Dillon Brooks. Pokazal je predstavo za učbenike, ki bi morala biti del Fibinega muzeja." A marsikateri košarkarski poznavalec, še posebej moderne košarke, ki temelji na hitri igri s sankcioniranimi kontakti, je lahko opazil, da je bila Brooksova obramba na meji pretepaške, a so jo sodniki, kot smo se na tem prvenstvu že navadili, dopuščali. Luko so tekmeci na tem prvenstvu pretepali praktično v vsaki obrambni akciji, prislužil si je tudi kar nekaj prask, zaradi pritoževanja nad sodniškimi odločitvami pa je bil na koncu v zadnji četrtini tudi izključen.

1/5
Profimedia

Brooks bo podobno vlogo imel tudi na današnji polfinalni tekmi, kjer bo skušal zaustaviti prvega zvezdnika Srbije Bogdana Bogdanovića. "Gre za odličnega strelca, lahko igra "pick&roll", lahko zadeva z različnih položajev. A mislim, da imamo dovolj košarkarjev, ki ga lahko ustavijo. Ne bo ga zaustavil en sam, zaustavili ga bomo kot ekipa," je pojasnil Fernandez.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Pišmevuh 16:05 08.september 2023.

    Ta kLukec je močno precenjen.

  • Avatar Antikrist4
    Antikrist4 15:05 08.september 2023.

    Vsaj priznal je, da brez umazane igre ne morejo zmagati. Najbrž je bila tudi kakšna modra kuverta v igri.

  • tlacan 09:29 08.september 2023.

    Umazana igra in pristranski sodniki kličejo umazano igro. Na igrišče dajo igralca, ki ga lahko žrtvujejo in spravijo grobega igralca na klop ali kam drugam. Žal se bo tako košarka spremenila v nek drugi šport.