Šport > Košarka
6057 ogledov

Sloveniji se ne piše nič dobrega

luka dončić Instagram
Končnica naslednje sezone lige NBA bi se lahko zavlekla globoko v poletne mesece, kar bi krojilo podobo košarkarskih reprezentanc na olimpijskih igrah.

Najboljši igralci severnoameriške košarkarske lige NBA bodo izpustili prestavljene poletne olimpijske igre v Tokiu, če se bo sezona 2020/21 zaradi novega koronavirusa začela januarja. Kar je seveda zelo slaba novica tudi za slovenske ljubitelje košarke; v ligi NBA od Slovencev igrajo Luka Dončić, Goran Dragić in Vlatko Čančar.

Luka Dončić Slaba novica Šport Konec upanja za Dončića?

Januarski začetek lige NBA bi lahko pomenil, da bi se končnica končala avgusta ali septembra, olimpijske igre pa se bodo prihodnje leto začele 23. julija.

nikola jokić Spet dramatično Šport Jezernikom prvič spodrsnilo, Denver bo moral razpakirati

liga NBA komisar Adam Silver odziv na rasizem Donalda Sterlinga | Avtor: EPA Komisar lige Adam Silver. EPA
Takšne napovedi je v svojem najnovejšem medijskem nastopu predstavil komisar lige NBA Adam Silver, ki je dejal, da je možno, da "15 najboljših igralcev lige NBA ne bo nastopilo na olimpijskih igrah, drugi pa."

Dodal je: "In očitno je veliko igralcev lige NBA, ki sodelujejo na olimpijskih igrah za druge države. To bomo morali rešiti."

Tako zamik začetka nove sezone lige NBA kot tudi prestavitev olimpijskih iger v Tokiu sta posledica pandemije novega koronavirusa, je danes objavil britanski BBC.

V košarkarskem karantenskem mehurčku pri Orlandu na Floridi potekajo odločilni boji letošnje končnice. V boju za naslov prvaka so ostale le še štiri ekipe. V zahodnem delu Los Angeles Lakers vodi z 2:1 v zmagah proti Denver Nuggets, v vzhodnem delu pa ima Miami Heat Gorana Dragića prednost v boju za veliki finale z Boston Celtics.

Goran Dragić Legenda Šport "Kar so naredili Dragiću, večina NBA zvezdnikov ne bi prenesla"
Komentarjev 1
  • Avatar olor
    olor 08:33 24.september 2020.

    Tudi v športu je sama politika.