Šport > Košarka
359 ogledov

Slovenski reprezentant ima nov klub

Aleksej Nikolić, Slovenija - Nizozemska Anže Petkovšek Pripravljalna tekma moške košarkarske članske reprezentance v Celju, Slovenija - Nizozemska.
Aleksej Nikolić bo kariero nadaljeval v Franciji.

Slovenski košarkarski reprezentant Aleksej Nikolić bo kariero nadaljeval pri francoskem klubu Elan Chalon. To je njegov novi delodajalec sporočil na svojih družbenih omrežjih.

"Pri iskanju organizatorja igre je izbira padla na Slovenca, spretnega in močnega igralca z bogatimi izkušnjami. Aleksej je bil član številnih velikih klubov, član slovenske reprezentance je od petnajstega leta dalje, vrhunec pa je doživel 2017, ko je z Luko Dončićem postal evropski prvak," je klub še zapisal na svoji spletni strani.

"Pozdravljen, Chalon. Zelo sem vesel, da sem se pridružil klubu, ki se je vrnil tja, kamor si zasluži. Slišal sem samo dobre stvari in najbolj me motivira ljubezen do mesta, ki diha in živi za košarko," je ob podpisu pogodbe dejal slovenski reprezentant.

Elan Chalon, ki je bil prvak Francije v sezonah 2011/12 in 2016/17, se je minuli sezoni iz druge lige vrnil v elitno LNB Pro A. Njegov član je tudi občasni slovenski reprezentant Luka Lapornik.

Aleksej Nikolić (191 cm, letnik 1995) je doslej igral za Spars Sarajevo, Bamberg, Baunach Young Pikes, Partizan, Treviso, Gravelines-Dunkerque, Burgos, v prejšnji sezoni pa je nastopal za Sassari, Brescio in Gran Canario.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.