Šport > Košarka
11 ogledov

Smoki optimističen glede vrnitve

Smodiš od soigralcev pričakuje, da bodo delovali homogeno in se borili do zadnje Žurnal24 main
Kapetan slovenske košarkarske reprezentance Matjaž Smodiš je v pogovoru za zurnal24.si dejal, da je optimističen glede svojega nastopa na septembrskem evropskem prvenstvu na Poljskem.
 
 

Do odhoda na Poljsko bodo napake odpravljene.

Matjaž Smodiš

 
Kako je zdaj z vašo poškodbo hrbta?
Vsa zadeva se premika na bolje. Vsak dan bolj obremenjujem hrbet, začel sem tudi že z vajami v gibanju. V četrtek ali petek se bom pridružil reprezentanci v Mariboru, takrat pa bo tudi padla dokončna odločitev o tem, ali bom odšel na pripravljalni turnir v Nemčijo in nato na evropsko prvenstvo na Poljsko. Do konca tedna bo tako jasno kako in kaj.

Pred nekaj dnevi ste dejali, da ocenjujete vaše možnosti za nastop na EP s 50 odstotki. Kakšno je razmerje zdaj?

Ne bom več govoril o odstotkih, saj je zadnja ocena naletela na negativen odziv javnosti. Glede tega sem storil napako.

Smodiš še vedno verjame v kolajno. © Anže Petkovšek

 
Ste pa optimistični glede vaše vrnitve?
Da. Zaenkrat da.

Trenirate po posebnem programu. Kako izgledajo vaši treningi?

S statičnih vaj smo šli v gibanje. Se pravi v tek, poskoke, prežo ... Treningi so zdaj bolj košarkarsko usmerjeni in zadnja dva sem opravil brez kakšnega večjega odziva v hrbtu. Ni kakšnih večjih bolečin, čeprav me še vedno tu in tam kaj uščipne. Ni še stoodstotno v redu, vendar je pomembno, da se zadeva umirja. In to čeprav so obremenitve vseskozi večje.

Kako ocenjujete pripravljenost reprezentance po neuspešnem turnirju v Španiji?

Po vsakem treningu bo izbrana vrsta bolj uigrana. Tudi tale šola, ki smo jo dobili v Sevilli, bo pustila posledice v pozitivnem smislu. Vsakdo bo najprej pri sebi, nato pa tudi vsi skupaj, razčistil, da to ni pravi način. Da tako ne smemo igrati. Sreča je, da smo to lekcijo dobili že zdaj in ne šele na evropskem prvenstvu, kjer bi bilo kaj takega skoraj nemogoče popraviti. Verjamem, da se reči premikajo v pravo smer. Do odhoda na Poljsko bodo napake odpravljene.

 

V četrtek se bo pridružil ostalim

Iz Košarkarske zveze Slovenije so sporočili, da se bo Smodiš, ki je zadnjih 14 dni zaradi poškodbe hrbta vadil po posebnem, individualnem programu, v četrtek popoldne pridružil reprezentanci.

Še verjamete v kolajno na evropskem prvenstvu?
Seveda. Če ne bi verjel v to, bi že po tekmi z Rusijo v Ljubljani dejal hvala lepa in adijo. Ne bi se več pripravljal na nastop na Poljskem.

Kaj menite o odločitvi strokovnega štaba, da se za sodelovanje predčasno zahvali Saši Vujačiću?
Zagotovo to ni bila lahka odločitev za selektorja in celoten strokovni štab. Saša je le kakovosten igralec, vsi vemo, kakšnega kova. Vemo, kako igra in kaj je že doslej dosegel. Očitno nastali položaj ni dovoljeval drugačne odločitve. Njegova poškodba in odsotnost z igrišča sta bili pač takšni, da se Saša ni uspel vklopiti v ekipo in pokazati, česa je sposoben. Selektor najbrž ni našel več druge poti.

Smodiš se je pogovarjal z Barcelono, toda prestop po njegovih besedah ni bil realen. © Gregor Katič

 
Nekateri menijo, da je Vujačić moral oditi tudi zaradi nesoglasij v reprezentanci. Je kaj na tem?
O tem ne vem nič. Kolikor vem, ni bilo do zdaj nikakršnih večjih nesoglasij ali incidentov.

Še klubsko vprašanje. Ste razočarani, da je Erazem Lorbek iz CSKA prestopil v Barcelono?
To je malce žalostno, vendar je tudi to le del profesionalnega športa. Vedno se lahko zgodi, da tvoj klub zapusti kakovosten igralec. CSKA ima določene težave zaradi gospodarske krize, proračun bo v tej sezoni precej manjši. Verjetno je bil to glavni razlog, da so se v klubu odrekli takšnemu košarkarju, kot je Erazem. Med dolgo sezono ga bomo zagotovo pogrešali.

Je tudi na vaš naslov prišla kakšna ponudba?
Ostajam v Moskvi. Pogovarjal sem se z Barcelono, a prestop ni bil realen. Zdaj so se tako ali tako odločili za Erazma.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.