Šport > Košarka
4787 ogledov

Soigralci Dončića spet pustili na cedilu

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Mladi zvezdnik Dallas Mavericks je moral opraviti levji delež naloge ob zmagi nad Sacramento Kings.

16. trojni dvojček v sezoni in rekordno število skokov (20) Luke Dončića je na koncu zadostovalo za tesno zmago Dallas Mavericks nad Sacramento Kings (114:110).

Za košarkarje Dallasa je bila to prva zmaga po prekinitvi zaradi koronavirusa in obenem lepa iztočnica za napad na boljše izhodišče v končnici, kamor so se že uvrstili.

luka dončić Nov rekord Šport Dončić izgubil Porzingisa, a odigral pošastno tekmo

Enaindvajsetletni Slovenec je na tekmi s kralji na svoja pleča prevzel velik del odgovornosti. Drugega mu niti ni preostalo, saj so ga soigralci ponovno pustili na cedilu.

Ne samo, da so morali Teksačani zaključek rednega dela in podaljšek odigrati brez Kristapsa Porzingisa, ki se je znašel na klopi s šestimi osebnimi napaki, temveč so tokrat popolnoma zatajili Dallasovi rezervisti.

Viralen hit Šport Dončić se je osmešil, obroč je rekel ne!

Rezervni košarkarji so k prvi zmagi v Orlandu prispevali samo 19 (!) od skupno 114 točk, nihče od njih pa pri metu iz igre ni bil več kot 40-odstoten. Za lažjo predstavo, Dončić je zadel 50 odstotkov vseh metov (12/24), kar je precej bolje od ekipnega povprečja (37%).

Velik dolžnik je ostal Boban Marjanović, ki je v slabih sedmih minutah dosegel eno točko in dva skoka, kar je občutno premalo.

dončić marjanović | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Trey Burke in Delon Wright, menjavi za Dončića, sta skupaj zbrala le sedem točk, vse je dosegel Burke. Najučinkovitejši rezervist je bil Maxi Kleber z osmimi točkami, čeprav je tudi on storil dve veliki napaki, a se je na koncu odkupil s trojko v pravem trenutku, njegovo edino v štirih poskusih. Dallas je sicer tokrat igral brez poškodovanega Setha Curryja.

goran dragić Usoda neznana Šport Dragić spet sijajen, nato se je zgodilo

Občutno konkretnejši v napadu so bili rezervisti Sacramenta. Ti so prispevali kar 56 od skupno 110 točk poraženega moštva, vendar ob epski predstavi slovenskega čudeženega dečka niso mogl preprečiti tretjega zaporednega poraza kraljev. 

Šesti igralec tekme je bil Buddy Hield z 21 točkami, med rezervisti pa sta se izkazala še Kent Bazemore s 16 in Nemanja Bjelica z 12 točkami ter 13 skoki.

goran dragić "Umazan si!" Šport Dragiću očitajo, da je storil veliko svinjarijo
 
Komentarjev 2
  • Žurnalček 18:23 05.avgust 2020.

    Novinarćić , ko že pišeš , ne vem kdo te je najel , je če že daš takšen naslov, potem v njemu tudi dati Donćićevo statistiko ! Napisal dve kartici teksta , a zdaj naj pa iščem pa po drugih ...prikaži večh portalih in člankih njegovo statistiko ! Pa kaj me briga trojni dvojček , če zraven ni številk !

  • izy 10:20 05.avgust 2020.

    Velik dolžnik Marjanović, ki je igral 7min?!?