Šport > Košarka
1793 ogledov

Šok na KZS! Nesterović odstopil z mesta sekretarja

Novice: Pri KZS jezni, pojavile so se težave z registracijo Dončića - Rašo Nesterović Saša Despot
Rašo Nesterović ni več generalni sekretar KZS.

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je v teh dneh ostala brez generalnega sekretarja. Rašo Nesterović, ki je to vlogo opravljal od 3. novembra leta 2014, je namreč odstopil s položaja, je sporočila KZS.

"Odločitev, da zapustim mesto generalnega sekretarja je bila izjemno težka, a sprejeta po dolgem in tehtnem premisleku. Še bolj kot na vse delo, ki smo ga s sodelavci opravili v vseh teh letih, sem ponosen na ekipo ljudi, ki iz dneva v dan skrbi za slovensko košarko. Skupaj smo delili veselje ter razočaranje in to nas je delalo boljše. Iskreno se jim zahvaljujem za odlično sodelovanje in opravljeno delo ter si želim, da s takšnim zagonom delajo še naprej. Hvala vsem predstavnikom košarkarskih klubov, podpornikom slovenske košarke in navijačem. Verjamem, da se bomo še naprej srečevali v košarkarskih dvoranah," je ob slovesu za spletno stran KZS povedal Rašo Nesterović.

Rašo Nesterović | Avtor: Saša Despot Rašo Nesterović. Saša Despot

Predsednik KZS Matej Erjavec je odhod Nesterovića pospremil z naslednjimi mislimi: "Nesterovićeva odločitev nas je presenetila, a jo seveda moramo spoštovati. Rašo je v vseh teh letih opravil izjemen posel za KZS in slovensko košarko nasploh, za kar mu bomo večno hvaležni. Kljub temu, da bomo morali obrniti nov list, z izborom novega generalnega sekretarja ne bomo hiteli. Pred nami je začetek projekta svetovno prvenstvo in vso energijo bomo naprej usmerili v reprezentančno zgodbo."

Nesterović je v vodstvene strukture KZS vstopil junija 2012, ko je postal podpredsednik zveze, ki jo je takrat vodil predsednik Roman Volčič. Ko je predsedovanje KZS leta 2014 prevzel Matej Erjavec, je Nesterović na mestu generalnega sekretarja zamenjal Iztoka Remsa. Ob odličnem delu vodstvene strukture ter vidnem vzponu slovenske košarke so mu člani izvršnega odbora v letih 2018 in 2022 brez prevelikega razmisleka zaupali podaljšanje mandata, a zadnjega ne bo opravil do konca, so še zapisali pri KZS.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 17:56 11.julij 2023.

    Brez, da odstopi še Erjavec, Nesterovićev odstop nima pravega pomena!

  • Ender3 15:05 11.julij 2023.

    Se že kdo preriva iz ozadja. ? Nesterović je legenda..