Šport > Košarka
3763 ogledov

Sporočilo, ki odmeva: "To ni igra, to je vojno stanje."

Matteo Malaventura Epa
Na seznamu obolelih za koronavirusom se je znašel tudi nekdanji italijanski košarkar Matteo Malaventura.

Matteo Malaventura, nekdanji italijasnki reprezentant, je zaradi okužbe s koronavirusom pristal v bolnišnici, od koder se je javil na družbenih omrežjih in javnost pozval, da situacije ne gre jemati zlahka.

"Pozdrav vsem. Zaradi pljučnice se nahajam v bolnišnici, kjer sem priključen na kisik. Namen tega sporočila je ozaveščanje javnosti o resnosti situacije s koronavirusom. Mlad sem in pričakujem, da bom okreval, toda včeraj sem bil na urgenci priča nadrealističnim prizorom," je zapisal Italijan.

 | Avtor: Facebook Facebook

"Občutek imam, kot da smo v vojni. Videl sem več kot 50 ljudi, večinoma starejših, vsi so imeli težave z dihanjem. Zahvaljujem se vsem zdravnikom in medicinskim sestram, katerim bi morali postaviti spomenik. Sporočilo vsem ljudem zunaj - upoštevajte navodila, to ni igra. Upam, da se kmalu vidimo. Z ljubeznijo, Matteo Malaventura," je zapisal nekdanji košarkarski as.

Enainštiridesetletnio Malaventura je celotno kariero preživel v rodni Italiji (1995-2011). Od leta 2003 do 2006 je nosil dres italijanske reprezentance.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice