Šport > Košarka
0 ogledov

“Sposobni dobre predstave”

union olimpija panathinaikos baynes evroliga lasme Anže Petkovšek
Evroliga. Olimpija pred težko nalogo na gostovanju pri Panathinaikosu. "Panathinaikos je zelo izkušena ekipa. Tekmeca napadejo s svojo višino in težo. Morali bomo igrati bolje v obrambi," pred tekmo pravi trener Ljubljančanov Sašo Filipovski.

“Na prvi tekmi v Ljubljani so nas popolnoma nadigrali. V Atenah bomo morali bolje igrati v raketi in biti boljši predvsem v skoku pod svojim in njihovim košem. Ne smemo jim dovoliti, da nam vsilijo svoj ritem, morali bomo igrati našo igro. Tekma bo zelo težka, a vem, da smo sposobni dobre predstave,” je pred odhodom v Grčijo razmišljal Alen Omić. Tekma se bo začela ob 20. uri po slovenskem času.

“Potrudili se bomo”

Panathinaikos je v skupini A v sedmih kolih zbral štiri zmage, dve več od Uniona Olimpije, ki je peta na lestvici. “Za nas je to še ena zelo pomembna tekma, saj se Olimpija vselej bojuje do konca tekme. Ne smemo jim dovoliti, da igrajo na svoj način. Dvoboj je pomemben tudi zato, ker si lahko z zmago zagotovimo uvrstitev v Top 16, kar je naš cilj od začetka sezone. Morali se bomo potruditi, saj bomo spet zaigrali brez nekaj košarkarjev. Menim, da bomo pripravljeni,” pa je pred dvobojem z Ljubljančani dejal trener Panathinaikosa Argiris Pedoulakis.

Pozorni na Avstralca

Pri gostiteljih bodo še zlasti pozorni na prvega strelca in skakalca pri zmajih. Aron Baynes v povprečju zbere 15,3 točke in deset skokov na tekmo. “Baynes je zelo težak tekmec, izjemno težko ga je kriti. V obrambi proti njemu bodo morali sodelovati vsi igralci, še zlasti če bo odsoten Sofoklis Schortsanitis, ki je prispeval velik delež k temu, da smo ga zaustavili na prvi tekmi,” je menil prvi bloker evrolige Stephane Lasme. Ljubljančani bodo v grškem glavnem mestu sicer nastopili brez drugega strelca Dylana Pagea (15,0 točk), ki ima poškodovano koleno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.