Šport > Košarka
3629 ogledov

Srbskemu košarkarju grozi osem let zapora

Ognjen Kuzmić Profimedia Ognjen Kuzmić v dresu Reala.
Nekdanjemu srbskemu reprezentantu grozi dolgoletna zaporna kazen.

Srbski center Ognjen Kuzmić se lahko v svoji karieri pohvali tudi z naslovom NBA prvaka, v sezoni 2014/15 je namreč zaigral na 16 tekmah franšize Golden State Warriors. Čez lužo se sicer ni naigral, zato se je vrnil v Evropo, kjer je nato oblekel drese Panathinaikosa, Crvene zvezde in madridskega Reala, pri slednjem je bil soigralec Luke Dončića.

Kuzmić se je po težavah s poškodbami, ki so ga pestile pri Realu, junija 2019 vrnil k Zvezdi, a že naslednji mesec grdo nastradal v prometni nesreči. V bolnišnico so ga prepeljali s helikopterjem, nekaj časa je bil v umetni komi, kasneje pa je skoraj čudežno okreval in konec oktobra znova zaigral košarko.

Ognjen Kuzmić bolnišnica | Avtor: Instagram Instagram

luka dončić Tvitosfera Šport Luka Dončić pozdravil odlično novico

Vendar mu zdaj grozi še precej daljši izostanek s parketov. Krivijo ga namreč za nesrečo, ki se je zgodila 14. julija 2019. Na cesti med Banjo Luko in Prijedorom je Kuzmić vozil s hitrostjo 125 km/h, 65 km/h več od dovoljene hitrosti, v njegovi krvi pa naj bi ob nesreči, v njej so bile poškodovane še tri osebe, našli 2,27 promila alkohola.

V trku BMW-ja in Porscheja so jo sicer skupili še košarkarjev prijatelj in sopotnik Bogdan Ilić, poškodovana pa sta bila tudi Marko Mijatović in Dražan Janjanin.

Srbski mediji so se razpisali, da igralcu FMP-ja, posojen je s strani Crvene zvezde, grozi osemletna zaporna kazen. Obtožbo za povzročitev prometne nesreče je potrdil tudi ured javnega tožilca v Banji Luki. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice